Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A leprásoknak tényleg minden...

A leprásoknak tényleg minden ok nélkül leesnek a végtagjai?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy pl. kezet akarok fogni egy leprással, akkor leesik szegénynek?(tőből kijön:o) Mert ha igen, akkor inkább nem fogok kezet vele.

Vagy tegyük fel, megfázott, és ki szeretné fújni az orrát, akkor leesik neki? Magyarázza el nekem ezt légyszi valaki, mert nem értem.

2016. jan. 13. 22:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért az túlzás, hogy leesik, de mivel teljesen elsorvad előbb utóbb nem lesz élő sejt a testrészen. Biológia. :D
2016. jan. 13. 22:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
azért nem teljesen ok nélkül: a betegség az ok - és az okozat a sorvadásszerű jelenség, ahogy 1 írja
2016. jan. 13. 22:57
 3/10 gnoomage ***** válasza:
100%

Nem minden ok nélkül, a lepra miatt esik le... :D

Amúgy azért nem tudod darabokra szedni két mozdulattal gondolom...

2016. jan. 13. 22:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem esik le, csak elsorvad.

Minden esetre én a helyedben nem fognék kezet leprással :D

2016. jan. 13. 23:04
 5/10 gnoomage ***** válasza:
100%
Azért a kezelt lepra nem fertőző, ezt valahol már mondták.
2016. jan. 13. 23:11
 6/10 anonim ***** válasza:
de hol az úristenbe találkozol te leprással most, a 21. századi Európában?
2016. jan. 14. 00:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, Romániában van Európa utolsó lepratelepe. Mármint ami ténylegesen ezzel a betegséggel foglalkozik.
2016. jan. 14. 01:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem úgy megy, hogy nyútja a kezét, te kezet fogsz, és a kezedben marad a karja.

A lepra tényleg okozhat szövetelhalást, és az elhalt szövetrész tényleg leeshet, de ez általában a perifériákon fordul elő (ujjak, lábujjak), és csak miután már elhalt az adott szövetcsoport. Tehát aki már olyan szinten van, hogy leeshet a karja, az már eleve nem tudja nyújtani, hogy kezet fogjon.

Szóval ne úgy képzeld el, hogy a lepra annyiból áll, hogy véletlenszerűen potyognak az illető testrészei! És nem "minden ok nélkül" történik, az ok a lepra okozta szövetelhalás.

2016. jan. 14. 02:39
 9/10 anonim ***** válasza:
61%
Nem tudom hány éves gyerek vagy kérdező, de nagyon aranyos :)
2016. jan. 14. 14:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

6 -sajnos tévedsz! hozhatnak is a vándorlók, és van egy lepratelep a Duna deltánál..

[link]

2016. jan. 14. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!