Miért van az, hogy az eredményes sakkozók jelentős hányada zsidó?
mert agyalnak folyamatosan sőt néha már túl is agyalnak dolgokat
A sakk egyébként nem más mint előre betanult lépések összessége, bárki lehet jó sakkozó ha zsidó ha nem
Szerintem félreértettetek, semmi antiszemita vagy rasszista szándék nem volt a kérdésben. Csupán feltűnt, hogy a nagyon okos emberek nagy része zsidó, jóval nagyobb arányban, mint a zsidóság összlakossághoz viszonyított mértéke. Én arra tippelnék, hogy náluk sokkal nagyobb a tudás nívója. A többi embernél jóval fontosabbnak tartják, hogy okosak legyenek.
#1: ez nem igaz. Vannak sablonlépések, de maga a sakk ott kezdődik, hogy tudj reagálni a váratlan helyzetekre is. Egymilliárd lehetséges lépésvariációt pedig senki nem tud a fejében eltárolni. :)
Az, hogy kiemelem, hogy egy népcsoport miben jó, az minden, csak nem antiszemitizmus. Az, hogy a cigányok között rengeteg a tehetséges zenész és énekes, az nem rasszizmus. Mint ahogy az sem, hogy a kelet-ázsiaiak között sok a kiemelkedő pingpongozó. Egyébként ennek a miértje is érdekel.
A zsidóságot pedig nem vallási, hanem etnikai értelemben értettem, ilyen szempontból nem lehet ellenpéldának a keresztényeket felhozni.
Ha bárkit megkérdezel, hogy mondjon híres sakkozókat, Polgár Judit és Kaszparov neve mindenképp elő fog kerülni. Mindketten zsidók. Mint ahogy pl. Bobby Fisher is.
De azért aranyos, hogy megpróbáljátok mindenhová az antiszemitizmust belemagyarázni. :)
ennek a kérdésnek kb annyi értelme van hogy miért nagyobb az egyik herém a másiknál.
Ők azért néznek antiszemitának mert te abból nem engedsz hogy miért zsidók a jó sakkozók holott ennek semmi köze a valláshoz. Tehetsége van hozzá és ennyi.
az hogy zsidó vagy arab vagy cigány vagy negro az már csak felesleges gondolkodás.
Szerintem az aparol fiura szallo kultura tipusa az oka. A zsidoknak a nyelve is egeszen mas rendszeru, mint az europai vagy azsiai vagy pld mint a magyar nyelv.
Egyszeruen mas a gondolkodasi strukrurajuk.
Miért lenne? :DD
Van ,hogy Nitlnacht-kor szokás sakkozni ,de akkor sem mindenki.
Az apám sok sakk versenyen volt ,de én zsidóként egyáltalán nem értek a sakkhoz. xD
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!