Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudok egy időben...

Miért nem tudok egy időben több dologra figyelni?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok közel négy éve fedeztem fel magamon ezt a problémát, ami nagyon hátráltat a munkahelyemen, a mindennapi életben..

Programozóként dolgozom, szakmai tudásomat autodidakta módon szereztem.

Az, hogy eljutottam idáig annak köszönhető, hogy nagyon nagyon nehezen fogom fel a dolgokat, de ha valahogy sikerült betuszkoljam a fejembe, és be gyakoroltam azt akár évek múlva is könnyen elő tudom szedni.

Igy sikerült eljussak ide ami valószinüleg a suliban nem ment volna, hiszen mindig utolsó lettem volna azért mert mások már rég megértették amikor én kezdem kapizsgálni hogy miről is van szó.

Igy volt ez már a kezdeteknél is, minden gyerek tudott betűzve olvasni az iskolában én meg nehezen.

A helyesírásom is pocsék volt.

Aztán 3 adik osztály elején, még a tanító néni is csodálkozott rajta, hogy mintha megtáltosodtam volna, egyszerre olyan folyékonyan kezdtem olvasni, és ebből kifolyólag a helyes írásom is rövid időn belül a legjobb lett.

Magam sem értettem hogyan, de persze mint a programozással is rájöttem, hogy ez nekem nagyon megy, és akkor kezdtem folyton olvasni. Mesék, novellák, mindet. Többé sosem volt bajom ezzel.

Viszont ugyanakkor amiből a legrosszabb voltam az a matek..

A matematika szintén azért ment nekem nehezen mert mindig tovább léptünk az anyaggal amire én megértettem volna.

Igy aztán idővel olyan alap dolgok maradtak ki, amik nélkül nem tudtam a komolyabb feladatokat megoldani.

Százalék számolást is magamtól tanultam meg végül, mivel az kellett a programozáshoz.

Abból kiindulva, hogy mennyire nehezen haladtam a többiekkel gondolom kedves olvasó már rá jöttél, hogy nem jártam egyetemet, sőt még érettségim sincs. Csak 11 osztályt végeztem arról van diplomám.

Mivel meg tanultam programozni, gondoltam ez a tulajdonságom, hogy nehezen fogom fel a dolgokat nem lessz hátrány hiszen igy is elhelyezkedtem, megfelelően keresek, megbecsülnek, éreztetik hogy fontos vagyok, de ez mint csak azért van mert gyorsan és a lehető legjobb megoldásokkal tudom megoldani a problémát.

Ennek persze az az alapja, hogy amit megtanultam mind megvan.. Sokszor kapok egy feladatot, és egyből ott van hogy hogyan csináltam ezelőtt egy évvel, megvan az alap, ezt kiegészitem az azután szerzett tudásommal és máris megvan oldva.

Viszont, ami a nagy problémát okozza és persze mindig is okozta az új dolgok megértése.

Sokszor 4, 5 ször is el kell nekem mondják a dolgot hogy felfogjam mi is a feladat, oszt beugrik hogy ez nekem pár perc.

Pár perc, de amig megértem egy másik alkalmazott már 10 szer megértette volna..

A másik, ami miatt sokszor úgy érzem egy retardált vagyok, és amiért e kérdést is feltettem ide, hogy miközben dolgozom mintha senki sem lenne a szobában..

A kollégám kérdez valamit, hallom hogy mond de mintha a falnak beszélne egyszerüen semmi más nem jut el az agyamig csak amit most csinálok..

Aztán mint a hülye rendőrnél, amikor végeztem akkor beugrik hogy válaszolnom kell.

Pontosan tudom mit kérdezett, de most jutott el az agyamig..

A másik szintén ebből eredő probléma, hogy kérdeznek valamit rá nézek a kérdezőre, de közben nekem az agyam azon van, hogy hogyan oldjam meg a kiszabott feladatot. Rá nézek elmondja a magáét, közben nekem be ugrik a megoldás, és a másik várja a választ...

Köszönöm, hogy elolvastad bocsánatot kérek a hosszú magyarázatért de másképp nem tudtam volna kifejezni magam..

2016. jan. 8. 15:17
 1/2 TR75 ***** válasza:

Ez talán az ADHD-nak rövidített tulajdonság. (Én nem nevezném betegségnek, mert szerintem nem az. Még zavarnak sem. De hát ma már mindenből betegséget kell kreálni.)

Ha el tudod magad látni, tudsz kommunikálni másokkal, akkor szerintem ez is csak egy tulajdonság, mint másnál a hirtelen harag vagy a közvetlenség.

2016. jan. 8. 21:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia! Sajnálom hogy nem jött több válasz, jó lett volna hallani erről egy két okosságot. Hisz valahogy én is idekeveredtem.

Én egyetemen vagyok, a matek úgy ment a gimiben csak az a baj h felületesen, szóval inkabb betanultam a tipús feladatokat és nem gondolkoztam mert ahhoz több iső kellett volna. Igazából az egyetemen már megvannak a matekos tárgyaim de úgy a tudásom az nem az igazi.

Most már semmit nem “ magolok” mert csak a káromra van, több időt kell fogalkozzal egy egy dologgal de már gondolkodással csinalom.

Most már pár év eltelt a kérdésed óta, azóta jobbnak érzed a helyzetet?🙂

2019. máj. 21. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!