Másoknál is ez van vagy a hozzátartozóm van eltévedve?
Apám hétvégenként éhgyomorra mindig pálesszal kezdi a reggelt, majd miután evett ezt-azt boros teát iszik. Az lenne a kérdés, hogy régen is valóban éhgyomorra piával kezdték a napot? Miért kell ezt a hagyományt követni a XXI. sz.-ban is?
Mit lehet tenni, hogy ezt ne tegye, mert nem tesz neki jót? (Mindig hülyeségeket beszél reggelente utána egy darabig).
Ez max az alkeszoknál volt "hagyomány" régen is..
Vagy az olyan embereknél akik úgy gondolják, hogy nekik jár ennyi.
Vagy akik nem voltak képesek elfogadni valamit vagy változtatni rajta, és inkább marad ez a pótmegoldás, a pia kiüti őket aztán semmi sem fáj annyira.
A legnehezebb azt elfogadnia minden embernek, hogy valójában rohadtul magára van utalva, mert vannak dolgok amikben még a mindenható sem tud nekik segíteni.
Jah, ha már itt tartunk, leginkább a hitevesztett emberek nyúlnak a piához, és itt nem feltétlenül a vallásra gondolok, hanem azokra akik már önmagukban sem hisznek, nemhogy a hozzátartozóikban.
Régen is, most is.
Ha tisztában vagy az emésztőnedvek termelésének működésével, akkor megérted, miért követik ezt a hagyomány, és miért fogják még a 22. században is.
Persze van más módja is az étkezés előkészítésének, mint bepálinkázni, pláne annyira, hogy már hülyeségeket beszéljen az ember.
Nyilván, ennek nem erről kéne szólnia.
De az a helyzet, hogy a kérdés szerintem ilyenkor nem az, hogy mit lehet tenni, (neked) hanem hogy édesapád hajlandó e beismerni, hogy kicsit túlzásba viszi, és akar e ellene bármit is tenni.
Mert ha nem, akkor nyilván fejre is állhatsz, úgyse változik semmi.
1-2-es válaszoló!
Elolvastad a kérdést?
Felfogtad a szituációt?
Vagy összekeverted a kérdéseket, és rossz helyre írtad a választ? Vagy a saját gyengeségeidet vetíted ki, és a saját valóságoddal helyettesíted az igazit? :)
01-03 10:49
Csak a századforduló össznépi alkoholizmusában neveztek ki „aperitifnek” minden alkoholt, amit étkezés előtt (vagy helyett) dobott be az ember. Az aperitif eredendően csak olyan italt jelentett, ami étvágygerjesztő füveket tartalmazott és kb. 25%-nál nem volt erősebb. Az éhgyomorra tömény nem étvágyat csinál, hanem enni kell rá valamit, hogy ne legyünk rosszul... nem ugyanaz. Szóval a tömény aperitif egy alkoholista hagyomány, bár ebből még nem következik, hogy aki csinálja, az alkoholista lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!