Ti mit gondoltok a női emancipációról?
"a férfiak azon kapják magukat hogy ők főznek??! " - Nem mondod! Férfi szakács?! Botrány!
"Ti mit gondoltok?" - Inkább nem írom le, mert kitiltanak.
Az oktatásunk tényleg fos, és tényleg tönkrevághatja a társadalmat, de nem amiatt, amit leírtál.
Én úgy vagyok vele, hogy minden ember, akár férfi, akár nő, eldönthesse, hogy mit akar. Aki akar, maradjon konzervatív, és éljen úgy, aki nem, az ne. A mai feminizmus viszont engem is idegesít, mert többletjogokat akar biztosítani a nőknek, ami nem egyenlőség.
Kedves Kérdező:
"Írjad nyugodtan, nem foglak lepontozni, "
Félreértettél.
A lepontozást pont le....m!
A moderáció tiltana ki.
De megpróbálom finoman megfogalmazni:
Amit te képviselsz, az már 100 éve is ciki volt. Tény, hogy csak a nő tud szülni, de ha már konzervativizmus: a család nő - férj - gyerek(ek).
A szülés után miért természetes, hogy a nő adja fel a karrierjét, és álljon "szolgasorba"?
A férfi is otthon maradhat a gyerekekkel - és egyáltalán nem biztos, hogy ő a szakmájában sikeresebb lenne mint a párja a saját szakmájában.
Szélsőséges ( ezért "ütős") példa: fogorvosnő és sofőr férfi. Ki mondjon le a karrierjéről?
Hiába írod, hogy nem nézed le a női nemet, a kérdésed maga a lenézés!
Az iskolában pedig nem azt nevelik bele a lányokba, amit te beleképzelsz, hanem azt, hogy legyenek önmaguk.
Érdekes: A FIDESZ által generált "vihar" csak a nőkről szól - de mi van azokkal a férfiakkal, akik nem vállalnak gyereket, akik agglegényként élik le az életüket, és erre még büszkék is?! Sőt, őket a társadalom is kedves bohémeknek tartja, míg a gyermektelen nőket megbélyegzi - pedig egy gyerekhez egy nő és egy férfi kell?!
#3.:
"mert többletjogokat akar biztosítani a nőknek, ami nem egyenlőség."
Mire gondolsz?
Kedves Kérdező!
" Szerintem a nőnek a feladata hogy a családjának enni adjon."
Ezt először nem is értettem, most fogtam fel.
Két megjegyzést engedj meg!
1. A családjának az ad enni, aki az élelem árát megkeresi. Az élelmezéshez nem feltétlenül kell főzni - viszont a főzéshez kell alapanyag.
2. Én férfi vagyok, és speciel szeretek főzni - a páromtól egy rántotta is teljesítmény. Hétköznap nem itthon eszünk, a hétvégi menü az "hobbim".
Közel 30 éve vagyunk együtt, de én sem érzem magam b...nak, és a páromat sem tartom haszontalan állatnak.
Ez a baj konzervativizmussal: mindenkinek meg akarja mondani, hogy hogyan éljen, míg a liberalizmus mintákat ad, és abból mindenki a neki tetszőt választhatja - senkit sem fog elítélni a választása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!