Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szeretethiányról mindenki...

Szeretethiányról mindenki hallott, de olyan van h valaki túlzottan sok szeretet kapott?

Figyelt kérdés
Tehát hogy kicsi korától kezdve folyamatosan mindenhonnan csak szeretetet kapott és emiatt felnőttkorában nem győzi másoknak visszaadni azt a rengeteg figyelmet és kedvességet,amit ő kapott,és épp ezért túlzásba viszi a "szeretet osztogatását"(ami már nem normális)

2015. dec. 29. 00:43
 1/4 Adamka1119 ***** válasza:
Erdekes helyzet en anyagiakkal viszonzom azt amit kaptam gyerekkent :]
2015. dec. 29. 00:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik, nem ilyen egyszerű az emberi psziché működése, ahogy itt megfogalmaztad. Tehát az ember nem egy vödör, amibe ha jó sok vizet öntesz, akkor utána sokat is tudsz vele locsolni...

Egyébként létezik az, amit írtál, csak nem olyan formában, ahogy elgondolod. Pl. lehetséges olyan hogy egy anya pl. nem bírja elengedni a fiát, semmit nem enged meg neki, a lányok közelébe sem engedi, és a fiúból "anyámasszony katonája" lesz. De ennél nagyobb probléma, hogy különféle mentális problémákat is okozhat az ilyesmi, önbizalomhiányt, befolyásolhatóságot, kórosabb esetekben kényszeres problémákat (üldözöttség érzése, annak a félelme, hogy elveszít valamit) stb.

2015. dec. 29. 00:59
 3/4 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom, hogy ilyen létezik-e. Én inkább úgy vettem észre, hogy ha valaki sok szeretetet, vagy egyéb jót kap, immunissá válik, természetesnek veszi, és nem értékeli tovább. Legalábbis közel sem annyira, mint amikor hiánya volt.
2015. dec. 29. 01:14
 4/4 anonim ***** válasza:

A mélyen vallásosoknál gyakori ez: mindenki szeret mindenkit. Viszont az már kérdéses, hogy ez a fajta szeretet valódi szeretet-e...

Viszont a szeretethiányos is kompenzálhat valahogy így. Tehát nem kapott szeretetet a kellő időben (tehát kiskorában), így felnőttként kényszeredetten csimpaszkodik a másikba. Viszont az ő szeretetük valódi tud lenni...

2015. dec. 29. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!