A kiskorúak (kb.8-9-10 évesek), miért írnak pl. vicces-t azt vicesnek? Tudom hogy gyengébben tudnak írni, de megfigyeltem hogy mostanában sokan nem duplabetűvel írnak valamilyen szót, amilyet úgy kellene.
Figyelt kérdés
Megfigyeltem pl. Youtube kommentek alatt. Lusták gépelni, vagy??... De ha persze dolgozatot írnak, "jól" sikerül nekik... Ha meg email-es levelet írnak, jól leégnek, meg nagyot röhögnek rajta...2015. dec. 28. 17:52
1/11 anonim válasza:
beszélj egy tanárral, mondd neki, hogy írjon az egyik diákjának ímélt, és akkor majd megtudja a tanár, hogy milyen osztályzatot is kellene adnia a tanulónak :D
2/11 anonim válasza:
Ha van időd itt a gyakorin olvasgass és meglátod hogy a felnőttek hogy írnak. Csúfolják a magyar nyelvet. Fekete Pákó nyelvzseni hozzájuk képest.
3/11 anonim válasza:
Az 1. is kis betűvel kezdi a mondatot.
4/11 anonim válasza:
3. válaszoló: nem kis betűvel, hanem kisbetűvel
5/11 anonim válasza:
Ne a 8-9-10 éveseken akadj ki, hanem a felnőtteken, tiniken, hogy nem képesek rendesen írni. Ez tényleg már a nyelv meggyalázása, amit művelnek sokan.
6/11 anonim válasza:
Lusták. másrészt meg a c, t, p, k, d, g, stb. hangokat nem lehet hosszan ejteni hanem szünetet tartunk előtte.
Csak így érzésre írhatják, azért nem veszik figyelembe h "hosszú"(valójában nem hosszú csak szünet van előtte) hangot írnak.
A japán írásban sem duplázzák ezeket a hangokat, hanem elé írnak egy "kis c" hiraganát, ami szünetet jelent. Lehet egy generáció múlva nálunk is következetesebbek lesznek, és az ilyen betűket nem duplázzák hanem vmii szünetjelet tesznek elé.
7/11 anonim válasza:
Mégis mit vársz?
Már sajnos senkit nem érdekel a helyesírás. Az érettségin pl már nem fognak pontot levonni,ha helytelenül írsz.
8/11 A kérdező kommentje:
5.-nek mondom: Nyugi, én se vagyok tökéletes írásban, de legalább én már 9-10 éves koromban tudtam normálisan írni, nem úgy mint a mai fiatalok (röhejes az írásuk xd), nem mintha magamat olyan "szép írónak" és tökéletesnek mondanám... 11/F
2015. dec. 28. 19:51
9/11 A kérdező kommentje:
6.nak: Nem értem miért lusták egy plusz betűt írni...
2015. dec. 28. 19:52
10/11 anonim válasza:
Ha hozzászólásokat olvasgatok (akárhol) nem csak a helyesírás hiányán szoktam kiakadni, hanem azon (is), hogy sokszor teljesen értelmetlen, amit egyesek írnak. Egyrészt a tagolás hiánya miatt (se vessző, se pont), másrészt a megfogalmazás miatt. A magyart gyakran le kell fordítani magyarra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!