Van értelme belefogni, ha csak 30 felett gazdagodunk meg?
Meguntuk az otthoni vegetálást, és kijöttünk külföldre. A páromnak volt egy nagy összegű megtakarítása, azt használtuk fel tőkeként, aztán mindketten elkezdtünk dolgozni és párhuzamosan tanulni. Ő már folyékonyan beszélt, mikor kijöttünk, szóval már szakmára jár (programozó) meg mellette dolgozik. Nekem még 2 képzést kell elvégeznem, mire meglesz a felső fok, aztán fogok suliba felvételizni (marketing).
Jelenleg, még úgy is, hogy én épp otthon vagyok (az előző munkahelyem megviselte az egészségem), jobban élünk, mint odahaza.
Ha mindkettőnknek sikerül elvégezni a sulit, és munkát kapni, kezdőként az össszbevételünk 5000€ körül lesz, később meg csak magasabb.
Viszont addigra már mindketten 30 felett leszünk. Addig késik az esküvő, a baba projekt...(ráadásul nekem az egészségem is elég ingatag lábakon áll, megint az orvosokat fogom járni januártól).
Más korunkbelieknél meg már megvolt az esküvő, meg megvan már minden, mert ott azért jócskán besegítettek a szülők.
Néha úgy érzem, elegem van, hogy rámegy a fiatalságom, és nem látom sok értelmét, hogy 30-35 évesen majd elkezdhetek élni is, mikor addigra már se fiatal, se szép nem leszek, sőt, örülök, ha ilyen egészségügyi állapottal nem fognak addigra temetni.
Másoknak meg már 18 évesen ott volt a kocsi meg a lakás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!