A kedves és megértő embereket miért használják ki?
Azért, mert aki kedves és megértő, netán még türelmes is, arra azt hiszik, hogy naív és hül(y)e, akit ki lehet használni a végtelenségig.
Az évek során megtanultam, hogy ha valaki túlmegy egy határon, akkor "jelzem" neki, hogy lüke azért nem vagyok. És ilyenkor rendszerint jól meg szoktak lepődni, hogy kiállok magamért vagy nem hagyom hülének nézni magam... :-)
Néha tudni kell nemet mondani egyes kérésekre, és akkor kiküszöbölhető a visszaélés. Vagy ha neked nem megy, akkor kérd meg a párodat, hogy segítsen nemet mondani.
Aki átlagos ruhákat hord és nem viselkedik fennhéjázva, azt nem nézik le.
"mert a jólelkűség és a kedvesség általában kevés önbizalommal párosul"
Na, hát ezt rögtön cáfolom is: pont azért vagyok kedves és nyitott másokkal, mert biztos vagyok magamban, kiegyensúlyozott vagyok és tudom, hogy ha valaki "bunkó" vagy "szemét" velem, az nem az én jellembeli hibám, hanem az övé :-) Az más kérdés, hogy ha oktalanul megbántanak, néha napokig rágódom a dolgokon, mert azért érzékeny vagyok.
Régen engem is kihasználtak, de a 8-as hozzászólóval vagyok hasonszőrű és már szereztem annyi rutint amúgy is, hogy tudom, hol a határ. :)
Amúgy ENFJ vagyok, nagyon sok minden fedi azt amit én is érzek a személyiségemmel kapcsolatosan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!