Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg nagyravágyó lennék?

Tényleg nagyravágyó lennék?

Figyelt kérdés

A barátom szerint túlságosan is nagyravágyó vagyok és ezen a tulajdonságomon változtassak sürgősen.

A ruháim nagyrésze márkás és átlagosan 1-4 éves,de igy is ritkán veszek magamnak valamit. Évek alatt szedtem össze a ruhatáram. A dolgaim 90% leárazásokkor szerzem be akciós áron. Van egy téli fekete táskám ami 30 ezer volt, de idén már a 3. telet vészeljük át együtt,míg a nyári táskámat is 4 nyáron keresztül nyűttem míg újat nem vásároltam. Lehet hogy a táska eredeti ára 70 ezer forint volt, de én 50% kedvezménnyel 37 ezerért jutottam hozzá a nyári leárazásokkor. Igy vagyok a cipőimmel is, évekig hordom őket. Van olyan félcipőm amit 15 ezer forintért rendeltem a netről (kiárusításkor míg az eredeti ára 50 ezer). Minden dolgomra nagyon vigyázok (kézzel mosom a ruháim nagy részét) talán ezért is tartanak ki éveken át.

Nem tetszik mindez számára, szerinte sokkal egyszerübben kellene öltözködnöm és kevésbé márkásan. Nem értem miért baj ez. Saját magamon spórolom a pénzt a megjelenésemre. Fodrászhoz 4-5 havonta járok és csak vágatni, körmösnél életembe nem voltam, kozmetikában évente egyszer megyek arctisztításra. Egy babáknak való tusfürdővel fürdőm és mosom a hajam, egy testápoló olajat használok ami hónapokig elég, egy 2 ezres shea vajat használok esti arcápolásra.

Sminkeim azok Estee Lauder-Clinique de több évig használok egy pirosítót, egy rúzs elég legalább egy évig számomra. Ezeket is nagyon ritkán vásárolom, leginkább ha akció van.

Nem szeretem az üditőket, nem járok étterembe, nem dohányzom, nem iszom. Miben lennék nagyra vágyó? Szeretnék majd a jövőben egy bizonyos tipusú autót ami 2.5-3 millió, egy pár UGG csizmát majd januárba leárazva. Nem vágyok dubai nyaralásra, wellness hétvégékre, Cartier ékszerre..

2015. dec. 12. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
kár dicsekedned, úgy sem tudjuk kivagy
2015. dec. 12. 19:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Majd amikor te dolgozol meg érte.... rájössz!
2015. dec. 12. 19:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Nézd meg mit jelent a "nagyravágyó" szó
2015. dec. 12. 19:02
 4/10 A kérdező kommentje:

1. Saját pénzemből van

2. Nem dicsekszem

2015. dec. 12. 19:02
 5/10 anonim ***** válasza:
43%
Ez nem igazán tűnik nagy dolognak.
2015. dec. 12. 19:08
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
dubaiba nem nyaralni járnak a lányok,zsetont gyűjtenek a francos márkás ,cuccokra.miért lennél nagyravágyó?! néha a drágább az olcsó,mint a te esetedben is.a hülyepalid szerint jobb ,havonta venni egy-egy kinai mocskot, mint évente egy normálisat? hagyd ott a madarat,menjen az ocskásba.😂
2015. dec. 12. 19:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Rendes lány/nő vagy :) Ritka az ilyen...
2015. dec. 12. 19:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a 4000 ft-os cipőmet hordom évekig, de ha megengedheted magadnak, akkor miért ne?
2015. dec. 12. 19:28
 9/10 anonim ***** válasza:
90%

A nagyravágyó szó szerintem nem igazán illik a témához.

Szimplán szeretsz jól öltözködni, amit okosan és praktikusan, spórolva érsz el. Ez pont, hogy jó tulajdonság.

Ha anyagilag megengedheted magadnak ezeket a dolgokat, akkor mi a baj velük? Igazából annyira nem is költesz sokat. 15 ezerért egy cipő? Nem igazán talál az ember olcsóbban tartósat. Nekem van jó pár 10 alatti, 5 alatti is, de egyszerűen 1 évnél tovább nem lehet őket használni, mert szétesnek.

2015. dec. 12. 20:04
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt inkább pozitív dolognak fogom fel. Tök jó, hogy igényes vagy magadra és ráadásul még okosan is csinálod. Nagyon ritka az ilyen, de tényleg! Szerintem inkább a barátodnak kéne megváltoztatnia a gondolkodásmódját.
2015. dec. 12. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!