Az emberek tényleg ennyire undorítóak? Akik valódi szőrmekabátot hordanak, elmagyaráznák?
Aki azzal jön, hogy a növények megölése ugyanolyan, mint egy állaté... remélem, nem gondolják komolyan, de egyébként mivel a vágóállatok jóval több növényt elfogyasztanak, mint amit egy ember el tudna, egy vegán sokkal több növény életét kíméli meg, mint egy húsevő.
(persze tudom, a húsevők a növények és az emberek jogaira is ugyanúgy nagy ívből szarnak, hacsak nem egy vegetáriánussal vitatkoznak)
De áruld már el, miért lenne vicc a növényekről ugyanígy gondolkodni?
És az állatok attól függetlenül fogyasztják a növényeket, hogy én elfogyasztom-e őket.
Az nem baj, ha az állat, megeszi az állatot. Akkor az miért baj, ha az ember megeszi az állatot? Érdekes...
Tökre nem értem.
"az állatok attól függetlenül fogyasztják a növényeket, hogy én elfogyasztom-e őket."
Ezeket az állatokat azért tenyésztik, kínozzák egész életükben, és ölik milliárdszámra, különféle környezeti károk árán, hogy az ember elfogyaszthassa őket, pusztán élvezetből. Ezek az állatok nem születnének meg, ha nem lenne kereslet a húsra.
Érdekes, azt kérdezed, miért vicc a növényekről ugyanúgy gondolkodni, mint az állatokról, de elmebetegnek találod, ha valaki az állatokról ugyanúgy gondolkodik, mint az emberekről, amikor a biológia szerint az ember is csak egy emlős állat? Egy növénynek nincs idegrendszere, nem érez fájdalmat, nincsenek érzései, ami a legfontosabb, nincs ÖNTUDATA. Lehet mondani erre, hogy van valami lelke vagy hasonló, de a tudomány mai állása szerint egy növény nem érez, és mivel elfutni vagy védekezni úgyse tudna, nem is járna számára előnnyel, ha képes lenne a fájdalomérzékelésre (sőt az jár számára előnnyel, ha megeszik a termését, a magját meg elpotyogtatják)
Az állat megeszi az állatot, igen. De az állatnak nincs más választása. Az állat a székletét meg a saját kölykét is megeszi. Tényleg itt mindenki állatokhoz meg terrorszervezetekhez igazítja az értékrendjét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!