Az emberek tényleg ennyire undorítóak? Akik valódi szőrmekabátot hordanak, elmagyaráznák?
Akkor bőrcipőt se hordjatok. És ne egyetek húst sem.
Nem hinném, hogy az lenne a normális eljárás, hogy állatokat kínoznak. Nem minden szőrme így készül.
Mint ahogy nem minden élelmiszergyár van tele kukacokkal, stb.
Egyébként szinte semmit sem lehetne venni, hiszen a kávé, a kakaó, a márkás ruhák meg a tőlünk távolabb élő emberek kihasználása árán kerülnek hozzánk, amiért mi nagyon sokat fizetünk, ők meg valami éhbért kapnak érte.
Ne legyetek ennyire demagógok.
Azért van egy árnyalatnyi különbség egy olyan állat bőrének a felhasználása között, amit eleve élelmezési célra is tenyésztenek, és megint más a természetben élő állatok gyilkolászása.
Enni kell, és akkor már használjuk fel szegény állat minden részét.
Csak a szőrméért tenyésztés elég undorítónak tartom, hiszen műszőrmét és egyéb anyagokat is lehet gyártani, hordani.
Bőrkabátot, cipőt hordok magam is, de a valódi szőrmétől undorodom. Semmi demagógia nincs benne, mint ahogy valaki felvetette, már egészen kicsi gyerekkoromtól kezdve nem bírtam elviselni a szőrmét.
Tudod mennyire undorítóak az emberek?
Annyira, mint te.
Hazamennek, jóízűen megeszik a rántott húst, amit szintén brutálisan legyilkolt állatokból állítanak elő, aztán sírnak egy sort, hogy milyen brutális dolog a bunda.
Ember, ne legyél képmutató. Ha zavar, legyél te is vegán vagy vegetáriánus, akkor majd hisztizhetsz, addig meg kussolj el.
Mióta egy vadásszal beszélgettem erről, már úgy érzem, hogy legtöbbször árnyalatnyilag humánusabb természetben élő állatokat vadászni, és télen kicsit etetni, mint tenyészállatokat végig kis ólakban, kis udvarokon tartani.
Talán még egy jól tejelő alpesi tehénnek van viszonylag jó élete, de egy ketrecben tartott baromfinál, nyúlnál jóval kellemesebb élete van egy fácánnak, vadnyúlnak még ha egyszer ki is lövik.
Értem, hogy min akadtál fenn.
De ez semmivel se rosszabb, mint mikor valakinek X hús is elegendő lenne az egészsége szempontjából, mégis többet eszik, csak mert "hú de finom".
Ez most mennyivel másabb, mint az, hogy az ember húst eszik? Az állatok ott is szenvednek a tartás során.
Félreértés ne essék, nem hordok szőrmekabátot :D Amúgy még egyet se láttam ami tetszett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!