Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha egy állásinterjún olyan...

Ha egy állásinterjún olyan dolgokat kérdeznek, amiket elvileg nem szabad, hogyan reagáltok? Mit mondotok, mit nem?

Figyelt kérdés
2015. dec. 3. 10:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%

Visszakérdezek,hogy miért kell nekik ez az információ. Bár ezekben az esetekben 10-ből 8 alkalommal nem vettek fel oda. :(

Javaslom válaszolj,ha kell hazudj valamit,mert másképp nem lesz melód.

Üdv,Magarorszhágon!

2015. dec. 3. 11:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Különleges adat (nemzetiségi, politikai, vallási, szexuális hovatartozás) kivételével bármire simán kérdezhetnek, de elvileg a kérdésekre kapott válaszok miatt nem diszkriminálhatnak (pályázó messziről bejáró, beteges gyerekét egyedül neveli...)
2015. dec. 3. 11:13
 3/14 anonim ***** válasza:

Egyszer tapasztaltam ilyet, de oda én magam nem mentem, mert a pasas nagyon szemét volt. "Miért nem dolgoztam még eddig, miért feltöltőkártyás a telefonom, stb..."

Én, az én végzettségemmel (info) megválogatom, hogy kinél akarok dolgozni és ha az interjúztató egy szemét, akkor nem megyek oda. Egy évig nem volt rendes munkám, de akkor sem nyaltam ki mások seggét.

Most is vannak idegesítő munkatársaim, de azokat ki tudom kerülni, nem beszélgetek, nem jópofizok, zenét hallgatok.

Nem csak Magyarországon van ez így. Nemzetiségtől függetlenül vannak hülyék mindenfelé.

2015. dec. 3. 11:14
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Jöhetnek még.
2015. dec. 3. 11:25
 5/14 anonim ***** válasza:

"Különleges adat (nemzetiségi, politikai, vallási, szexuális hovatartozás) kivételével bármire simán kérdezhetnek, de elvileg a kérdésekre kapott válaszok miatt nem diszkriminálhatnak (pályázó messziről bejáró, beteges gyerekét egyedül neveli...)"

Ez nem egészen így működik!

Bizonyos esetekben megkérdezhetik és akár el is utasíthatják a jelentkezőt a válasz alapján,a választ megadva indokként.

Pl.: Nem köteles felvenni,ha egyértelmű,hogy nem tudsz bejárni,mert 200 km-re laksz. Vagy ha vallásgyakorlóként közlöd,hogy tartod a pénteki vagy szombati vagy vasárnapi szent napokat. Esetleg ha vallási tilalom miatt nem eszel húst vagy bizonyos állatokat,pedig a munkakörrel jár a kóstolás.

2015. dec. 3. 11:27
 6/14 anonim ***** válasza:
Engem informatikusként pár helyről azért utasítottak el, mert nő vagyok, és bármikor szülhetek. Akkoriban párom sem volt, 23 voltam, és nem is akarok gyereket. Ezt nem közöltem velük, egyszerűen állásinterjú végén közölték, hogy nem éri meg engem ezért felvenni.
2015. dec. 3. 12:05
 7/14 A kérdező kommentje:
Utolsó, és mit mondtál erre?
2015. dec. 3. 13:01
 8/14 anonim ***** válasza:

ma 12:05

lehet hogy tévedek de emiatt valakit diszkriminálni törvénybe ütközik, akár bíróságra is lehet vele menni akinek van ideje rá.

2015. dec. 3. 14:01
 9/14 anonim ***** válasza:

Akkoriban nem is gondoltam bíróságra... csak mikor már a sokadik helyről küldtek, de akkor meg jobban érdekelt az, hogy nincs munkám. Aztán elfelejtettem pontosan kik küldtek el így.

Mit mondhattam volna... kimentem... mostmár nem így tennék, akkor még nem edzett meg így az élet. :)

2015. dec. 3. 16:30
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. És olyan volt már, akitől valami nagyon kellemetlent kérdeztek? Nem megmondták, hogy ezért meg ezért, hanem tényleg választ vártak.
2015. dec. 3. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!