Miert hagyjak az emberek az olyan dolgokat porosodni amibol penzt csinalhatnak?
Amíg nem létszükség, addig minek foglalkozni cuccok eladásával? Ha annyira számít minden fillér, hogy már kajára nincs pénzem, akkor persze eladom amit lehet, de amíg nincs ilyen gondom, addig engem nem különösebben érdekel, hogy 10 ezerrel több pénz van a zsebemben, vagy kevesebb.
Sok esetben jobban szeretem elajándékozni a dolgaimat, mint pénzt csinálni belőlük. Az ajándékozás legalább okoz egyfajta örömöt és nem csak nekem, hanem annak is aki kapja, vagy aki kéri. Nem úgy ajándékozom, hogy ráerőltetem a másikra a szarjaimat, hanem megmondom neki, hogyha kell, akkor vigye el, ezt, vagy azt. Ami meg nem kel neki, azt oda adom másnak, vagy kidobom.
Ritkán szoktam eladni - persze volt már arra is példa, de inkább elherdálom a dolgokat, ha lehet így mondani, mert az nekem jobb érzés.
Nem mindenkinek a penz az ur.
Nekem alapbol nincs sok cuccom (nem szokasom feleslegesen vasarolni), de igy is akad par, amit nem, vagy csak ritkan hasznalok. Viszont semmi szuksegem arra, hogy x ezerrel tobb legyen a bankszamlamon, van rajta eleg penz, nem vagyok raszorulva.
Akkor meg miert is tennem?
Ha van valamim, amit nem hasznalok, es pl egy baratomnak szuksege lenne, odaadom ingyen. Amikor koltoztem kulfoldre, az osszes olyan dolgom, amit nem vittem magammal, odaadtam a barataimnak, ami pedig maradt, ment a Voroskereszthez.
Mint mondtam, nem mindenkinek a penz az ur.
Mert miert ne?
Mert nem vagyok az a fajta ember, aki mindenbol mindenaron penzt akar csinalni, ha mar egyszer nem vagyok raszorulva.
Mert ha valamire nincs szuksegem, akkor jolesik odaadni valakinek, akinek pedig szuksege van ra. Az ilyen tragyakbol szarmazo valamennyi penzre pedig nincs szuksegem (plane, hogy ugy is erteket veszti barmi, amit korabban hasznaltam), ugyhogy mit sz*rragoskodjak rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!