Lenne esélyem még nőni vagy már elérhettem a végleges magasságomat?
17F vagyok (nemsoká 18) 159 cm-es magassággal.
1 év alatt mindössze csak 1 cm-t nőttem.
Anyum magassága: 154 cm
Apum magassága: 156 cm
Vajon nőhetek még vagy már elérhettem a végleges magasságomat? Nagyon nem tudom elfogadni férfi létemre ezt a magasságot... :(
A szüleid magasságából, a korodból és a testsúlyodból valőszínűsítem, hogy ennyi volt. Nem fogsz tovább nőni.
Ne aggódj: a jóból kicsit adnak. A kisnövésűek nagyon-nagyon sokáig is élhetnek, hátha még soványak is. A nagyapám 158 cm volt, és majdnem 90 évet élt. :)
Szia!
Valószínűleg nem leszel magasabb 170 centinél. Mivel a szüleid is alacsonyak, ezért te is hasonló adottsággal vagy felszerelve, úgyhogy nőhetsz még 1-2 centit, de csodákra tényleg ne számíts.
Amit az előzőek írtak, igaz, hogy egyél sok vitamint stb...és ha ezt betartod egy jó pár évig szerintem biztos, hogy 3 centit nőni fogsz akár.
De amúgy miért vagy emiatt elkeseredve? Nincs semilyen törvénybe leírva, hogy egy férfi csak akkor férfi ha 170-nél magasabb, ilyen nincs. Fogadd el olyannak magadat amilyen vagy! Változtani nem nagyon tudsz a genetikád miatt a külsődön, de a gondolkodásodon tudsz változtatni. Biztos, hogy találni fogsz egy hozzád illő párt, aki elfogad, szeret és aranyosnak találja a magasságod. Hidd el sok ilyen nő van. :)
De a legeslegjobb az az, ha a párodnak tök mindegy, hogy hogy nézel ki, mert így is úgyis szeretni fog.
Ahogy vannak magas emberek, úgy vannak alacsonyak is. Miért olyan nagy baj ez? Inkább valami hülye divat. Gondolj bele mi lenne ha az alacsony magasság lenne a menő? Akkor a magasabbak bosszankodnának stb...úgyanígy fordítva, ahogy most is van.
Tiszta hülyeség szerintem ha valaki emiatt piszkálódik, kritizál. Mindenkinek vannak gyenge pontjaik, pontosan azért, hogy ezzel fejlesszék önmagukat. Tehát ha már elérted azt, hogy elfogadd olyannak magadat amilyen vagy, az már egy lelki megkönnyebbülés! Óriási terhet veszel le magadról, és reggelente nem úgy fogsz felkelni hogy az első gondolatod az hogy "olyan rossz hogy alacsony vagyok".
Miért akarsz magas lenni? Vagy átlag lenni? Akkor úgyanolyan lennél mint a nagyja magasságban, és az már nem tenne egyedivé! Te így vagy jó ahogy vagy!
Szeresd magad, mert nem azért kaptál életet hogy panaszkodj és emiatt bosszankodj. Gondolj bele milyen hülyén hangzik ez a mondtad: egy X éves ember 17 éves kora óta bele volt őrülve abba hogy 159 cm magas! A halálát ez okozta."
Ugye milyen butaság? Inkább élvezd ki hogy ilyen alacsony vagy, hisz mindennek van jó oldala. Szeresd önmagad, és ezzel sokkal szebbé teszed az életed:) bocsi a helyesírási hibákért ha van
"De amúgy miért vagy emiatt elkeseredve? Nincs semilyen törvénybe leírva, hogy egy férfi csak akkor férfi ha 170-nél magasabb, ilyen nincs."
------
Ezt az okosságot magyarázd annak a rengeteg nőnek, aki a társkereső oldalakon és a való életben is nyíltan kimondja, hogy 175/180 alatti pasival nem hajlandó ismerkedni. Egyébként ha megkérhetlek, inkább ne fáraszd a kérdezőt ezekkel a felesleges motivációs klisékkel, mert minden ember tisztában van vele, hogy az alacsonyság óriási hátrány. Persze, nincs törvénybe foglalva, hogy egy alacsony pasi semmit nem ér, de az átlag magyar ember, ahogy a migránsokat/kisebbségeket vagy a melegeket, úgy az alacsony embereket is megbélyegzi/diszkriminálja. Remélem meg fogom még érni azt a társadalmat, amikor mindenki egyformán értékes lesz kinézettől és világnézettől függetlenül. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy sok egyéb dologban, de leginkább gondolkodásban vagyunk lemaradva a nyugati (német, belga stb.) liberális társadalmaktól.
#17-es vagyok
1. A kérdező még nem mondta, hogy őt ezt fárasztja, úgyhogy te honnan tudhatnád?
2. A motiválás rengeteget segít, én próbálok segíteni a szavaimmal hogy fogadja el önmagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!