Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez normális? Ennyire nincsenek...

Ez normális? Ennyire nincsenek érzéseim? ( többi lent )

Figyelt kérdés

Üdv.

Három éve meghalt apukám. Imádtam őt, és nagyon sokszor vele voltam, nevettünk rengeteget, és mindenkinél jobban szerettem. Viszont! Amióta meghalt, nem érzek semmit. Már az sem hatott meg, mikor meghalt. Minden ugyanolyan volt, éltem tovább, nem maradt utána semmilyen űr. Azóta még sose nevettem úgy igazából. Mintha eltűntek volna az érzéseim, mikor ő meghalt. Mintha minden vele halt volna.

Anya iránt sem érzek semmit. Van, és kész. Nem érzek utána szeretetet, amiért felnevelt, amiért kedves volt velem. Semmit sem érzek. Elgondoltam a halálát, és nem érdekelt. Ha ő is meghalt, ez van, élek tovább. Kb ilyen volt.

Nem érzek együttérzést, félelmet, vagy fájdalmat. Ha meghalok, oké, ennyi. Ha valakinek meghalt valakije, majd túllép rajta, nincs együttérzés, ennyi. És nem fáj semmi. Nem fáj, ha valaki sír, pedig apa halála előtt az mindig érzékenyen érintett. Azóta nagymamám is meghalt, akit én szerettem, de az ő elvesztése se fájt. Mintha csak mennem kéne előre, eldobva mindent, egy célért, amiről fogalmam nincs, mi az.

Ez mitől lehet? Nem tudom, hogy apám halála válthatta-e ezt ki belőlem.

Köszönöm az értelmes válaszokat, és feltüntetem, ez NEM KAMU.

2015. nov. 6. 21:16
 1/10 anonim válasza:
Mindenki máshogy dolgozza fel azt, hogy elveszti egy szerettét. Mikor én a nagymamámat veszítettem el sokat sírtam.
2015. nov. 6. 21:24
 2/10 anonim ***** válasza:

ezt nézd meg. 2x ne tekerj bele és olvasd.

https://www.youtube.com/watch?v=Gxa4IL8e3-s

2015. nov. 6. 21:28
 3/10 anonim ***** válasza:

Én is így érzek.

Nekem is apa ment el elöbb,majd anya,majd mama.kemény 25 éves vagyok.

De nekem is ilyesmi érzéseim vannak.

Azóta nem tudok sírni,szívből nevetni és nem tudok másokat sajnálni,ha meghal valakijük..:/

2015. nov. 6. 21:33
 4/10 A kérdező kommentje:

Érdekes és elgondolkodtató videó.

De ettől még nem érzek semmit. De köszönöm.

2015. nov. 6. 21:35
 5/10 A kérdező kommentje:

ma 21:53

Ugye, milyen érdekes?

Egyszerűen tudom, hogy mindenki meghal egyszer, ki előbb, ki hamarabb, és nem bánt. Meghalt, ennyi. Ő is csak egy volt a sok közül.

Ez most tök kegyetlennek hangozhat. De így érzek.

2015. nov. 6. 21:37
 6/10 A kérdező kommentje:

*ma 21:33

Sajnálom, félreírtam.

2015. nov. 6. 21:38
 7/10 A kérdező kommentje:

*ma 21:33

Bocs, félreírtam.

2015. nov. 6. 21:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Az teljesen egyértelmű, hogy ezt az érzelmi ellaposodást az a trauma idézte elő nálad, amelyet apukád elvesztése jelentett számodra. Úgy gondolom ennek következtébe akkoriban akkora behatás érhetett, amelyre a szervezeted védekezésképpen jobbnak látta ha legalábbis egy ideig elfojtással reagál. Ez talán körülbelül azt jelenti, hogy mostanában kezded csak igazából tudomásul venni és elfogadni, hogy apukád elköltözött az élők közül egy másik világba, ahonnan már nincs lehetősége kapcsolatot teremteni az ittmaradottakkal. Tudod, egy halott elgyászolása az ember életében valami olyasmi, amit nem igazán lehet egyszerűen megúszni. Ez a legtöbb emberrel ugyanígy megtörténik és hidd el senkinek sem könnyű. Tologatni lehet magunk előtt, de azzal sokszor csak azt érjük el, hogy egyre hatalmasabbra tornyosul előttünk és később méginkább nem lesz könnyű vele megküzdeni. Amivel szerintem ebben az esetben segíthetsz magadon, az nem más minthogy gondosan ápolod apukád emlékét mindaddig, ameddig úgy nem érzed, hogy mostmár könnyebben el tudod fogadni, hogy Neki már elérkezett az ideje a végső megpihenésre. Egyáltalán nem tilos arra gondolni aki meghalt, nem tilos elsiratni sem, nem tilos virágot vinni a temetőbe a sírjára stb. Ezek mind–mind olyan dolgok, amelyek már évezredek óta részét képezik az emberi kultúrának és lehet, hogy a technika sokat fejlődött, de ebben nem igazán sok változás tapasztalható. Tehát ezzel azt akartam mondani, hogy az nem szerencsés, ha elfolytod magadban az apukád halálával kapcsolatos érzéseket. Az is jó, ha akár itt kiírod magadból, ahogyan azt már most is nagyon helyesen tetted! Én úgy látom, hogy mostmár lassan helyre fognak jönni a dolgok veled kapcsolatban, csak tényleg adj elég időt magadnak arra, hogy apukádtól nyugodtan, senkitől nem zavartatva legyen időd elbúcsuzkodni. Gondolj arra, hogy odafentről biztosan figyelemmel kíséri az életedet és drukkol Neked, hogy sikereket érj el idelent az emberek között. Ezt csak azért írtam, mert nekem is ez a gondolat volt ami sokat segített. Menni fog, már jó úton haladsz a siker felé, szerintem. Ha esetleg úgy érzed egyedül nem megy, keress meg egy pszichológust, akitől tanácsokat kaphatsz arra vonatkozóan, milyen irányba lenne érdemes megindulni ahhoz, hogy hamarabb kikeveredj ebből a kellemetlen állapotból. Tudod, semmi sem tart örökké, minden elmúlik egyszer csak türelmesen ki kell várni, utána már napról napra sokkal jobb lesz és ismét színesben fogod látni a világot.
2015. nov. 6. 22:19
 9/10 anonim ***** válasza:

3 as vagyok.

De mivan ha a kérdező nem is tudja,hogy elnyomja magában a dolgokat? És nem tud ez ellen tenni?

Én nem érzek semmi furát magamon,de ha elkezdek gondolkodni róluk,akkor abba is hagyom,mert nem megy és nem feltétlenűl azért,hogy sirjak,hanem túl sok az emlék és kínoznak...mérges vagyok.

Viszont,azóta tényleg nem birok sirni ,nem rég meghalt a párom annyja( 4 éve vagyunk együtt) mindenki sírt,de én nem birtam és természetesnek vettem.és idővel meg néha rám tör,hogy jé ő nincs többé...:/.( úgy értem,hogy ha az én szűleim meghaltak én nem fogok senkit sajnálni)

Mintha csak mennem kéne előre,egy célt követve,hogy ugyanaz lesz a sorsom végűl mint az övék.

2015. nov. 6. 23:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Nézz meg egy olyan vígjátékot, amin régen mindig nevettél! Most nevetsz rajta? Ha nem, irány az orvos, depressziós vagy, erre van kezelés. Amúgy amiket leírtál aszerint az vagy és pont apukád halála miatt. Teszteld le magad a vígjátékkal aztán go körzeti orvos.
2015. nov. 7. 03:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!