Ha találnátok egy pénztárcát, megtartanátok vagy leadnátok? (csak őszintén, úgysem tudjuk hogy kivagy fölösleges álszenteskedni)
Egyszer találtam egy pénztárcát az egyik barátnőmmel, volt benne 20 ezer ft, meg minden irat (személyi, lakcím, adókártya, tb, buszbérlet) plusz adás-vételi szerződések meg ilyesmi, jó sok minden.
Még tinik voltunk, kb 14 évesek, akkor 20 ezer több pénznek számított mint most, a pénzt kivettük a pénztárcát meg visszavittük a lakcímkártyán levő címre, mondtuk, hogy így találtuk eldobva, nem tudjuk hiányzik e belőle valami...Nagyon örült neki a srác, azért rengeteg idő, pénz stb minden iratot újracsináltatni. Persze kicsit szemét dolog volt a pénzt lenyúlni, de hát...fiatalság bolondság :D De legalább elég pénzesnek tűnt a csávó, így nem hiszem, hogy akkora érvágás volt neki.
Anyukám is talált egyszer egy tárcát a bolt előtt, volt benne 100 ezer ft, ismerte a tulaját látásból, visszavitte neki, és az volt olyan szemét, hogy egy köszt alig mondott, pedig már nem azért, de ilyen esetben a minimum, hogy hálás vagy, én még egy bonbont vagy valamit is vennék az illetőnek, de nem vagyunk egyformák...
Ja, egyszer koncerten találtam egy kistáskát, volt benne cigi, digitális fényképezőgép, telefon,iratok, némi pénz stb.
A szervezők segítségével bemondtuk a hangosba, és jött is érte a tulaja, nagyon hálás volt.
Pl azt eszem ágában nem lett volna lenyúlni.
És én tavaly boltban voltam, nem vittem magammal semmit, csak a kezemben egy 10 ezrest. Ahogy nézelődtem elhagytam a pénzt, a kasszánál vettem észre. Nagyon ideges lettem, mondtam a kasszásnak, és pár percre rá jött a biztonsági, hogy megvan a pénz, leadta az egyik vásárló.
Nekem is jól esett :)
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!