Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha találnátok egy pénztárcát,...

Ha találnátok egy pénztárcát, megtartanátok vagy leadnátok? (csak őszintén, úgysem tudjuk hogy kivagy fölösleges álszenteskedni)

Figyelt kérdés
Én megtartanám a pénzt pedig, nagyon nem vagyok rászorulva. De eddig még nem találtam pénzt de hagyni már hagytam el.
2015. okt. 30. 21:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egyszer találtam egy pénztárcát az egyik barátnőmmel, volt benne 20 ezer ft, meg minden irat (személyi, lakcím, adókártya, tb, buszbérlet) plusz adás-vételi szerződések meg ilyesmi, jó sok minden.

Még tinik voltunk, kb 14 évesek, akkor 20 ezer több pénznek számított mint most, a pénzt kivettük a pénztárcát meg visszavittük a lakcímkártyán levő címre, mondtuk, hogy így találtuk eldobva, nem tudjuk hiányzik e belőle valami...Nagyon örült neki a srác, azért rengeteg idő, pénz stb minden iratot újracsináltatni. Persze kicsit szemét dolog volt a pénzt lenyúlni, de hát...fiatalság bolondság :D De legalább elég pénzesnek tűnt a csávó, így nem hiszem, hogy akkora érvágás volt neki.

Anyukám is talált egyszer egy tárcát a bolt előtt, volt benne 100 ezer ft, ismerte a tulaját látásból, visszavitte neki, és az volt olyan szemét, hogy egy köszt alig mondott, pedig már nem azért, de ilyen esetben a minimum, hogy hálás vagy, én még egy bonbont vagy valamit is vennék az illetőnek, de nem vagyunk egyformák...

2015. okt. 31. 13:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Ja, egyszer koncerten találtam egy kistáskát, volt benne cigi, digitális fényképezőgép, telefon,iratok, némi pénz stb.

A szervezők segítségével bemondtuk a hangosba, és jött is érte a tulaja, nagyon hálás volt.

Pl azt eszem ágában nem lett volna lenyúlni.

És én tavaly boltban voltam, nem vittem magammal semmit, csak a kezemben egy 10 ezrest. Ahogy nézelődtem elhagytam a pénzt, a kasszánál vettem észre. Nagyon ideges lettem, mondtam a kasszásnak, és pár percre rá jött a biztonsági, hogy megvan a pénz, leadta az egyik vásárló.

Nekem is jól esett :)

Előző voltam.

2015. okt. 31. 13:21
 13/13 anonim ***** válasza:
Egyszer találtam egy táskát benne pénz, személyi kulcs bonbon, minden. tisztességem ember vagyok így visszavittem, nem vettem ki belőle semmit, sőt még raktam is bele, a bonbonokat beinjekcióztam egy jó erős hashajtóval, mert tisztességes vagyok ugyan, de rendkívül szemét is egyben.
2019. aug. 21. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!