Ha találnátok egy pénztárcát, megtartanátok vagy leadnátok? (csak őszintén, úgysem tudjuk hogy kivagy fölösleges álszenteskedni)
Én tuti leadnám.
Eddig csak táskákat adtam le, tárca nem volt benne(na nem azért, mert lopni akartam, csak ha van benne azonosító akkor visszaviszem én magam, nem bízok másban).
Hidd el nagyon szörnyű dolog elhagyni pénzt vagy bármi fontos értéket, én kaptam már vissza!
Jó volt a tudat, hogy talán a karma, ha van nem csak rossz esetében működik, mert ugye én is mindig leadtam, aztán utána mikor én kerültem ilyen helyzetbe, én is visszakaptam.
Ha igazolványokkal együtt lenne, vagy bármi, ami az eredeti gazdájára utal, akkor nem leadnám, hanem egyből visszajuttatnám az eredeti tulajdonosához, ha pedig olyan helyen találnám, de igazolványok nélkül, ahová visszamehet bárki is keresni, például egy boltban, akkor szintén leadnám.
Más esetben már lehet elgondolkoznék rajta, de nyilván minél nagyobb összegről van szó, ami abban a pénztárcában található, valakinek annál nagyobb fejfájást okoz a dolog, mert 2-3000 forintért még én magam sem mennék be a rendőrségre, 20-30 ezer forint másnak viszont lehet, hogy minden pénze abban a hónapban, amit ételre tud költeni.
attól függ, hogy lenne benne személyi, és ki lenne azon a képen.
Ha jó csaj, akkor visszaadnám, amúgy megtartanám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!