Minek az embereknek luxus holmik?
Itt most leginkább a designer ruhákra, cipökre, táskákra gondolok. A kozmetikumokat még megértem, nekem is van Lancôme parfümöm, és igyekszem minöségi termékeket válogatni, nem a legolcsóbbakat venni abból, amit a börömre/hajamra kenek. De Chanel sminktermèket pl már nem vennèk, hacsak nem valami nagyon különös, más márkánál nem kapható termékröl van szó.
De a ruhákat viszont már nem értem. A gazdagoknak mindegy, nyugodtan megteheti, hogy annyiért vegyen ruhát, mint az én fizetésem (bár milliomoséknak egy 360 ezres ruha nyilván még nem lenne drága se).
Viszont mi motiválja az átlagembert, hogy hónapokig kuporgasson egy Louis Vuitton táskára, aminek aztán értelme semmi, ha a többi ruhája meg kínai, mert aki ért hozzá, az úgyis kiszúrja, aki meg nem, azt meg úgyse érdekli.
Egy ismerösömnél voltunk régebben, és szèp sorjában sorakoztak nála a szülök/férj pénzén megvásárolt luxusholmik. Az egyik kis cipöröl megállapítottam, nem illik a képbe, ennèl azért érdekesebb holmikat szokhattunk meg X-töl.
Megnézem jobban: "Jah, hogy ez Dior!"
Hát, attól még nagyon hétköznapi, szürke.
Akkor mi értelme mégis?
Te most irigy vagy? Miért fáj neked hogy másnak drága ruhája van, márkás táskája?
Nekem Chanel cuccaim vannak és az általad említett Lancôme parfümöm is megvan de használok olcsóbb természetes kozmetikumokat.
Van eredeti Hermesem,Guccim de a hm pulcsimat is imádom.
Nem fáj, és nem vagyok irigy, mint látod, megtehetném én is, ha akarnám. Csak épp nem akarom.
De neked nyilván nagy adag kisebbségi komplexusod van, ha azt hiszed, mindenki, aki nem ért veled egyet, irigy
Szerintem aki a márkás cuccoktól akar menő lenni, az agyilag még óvodás.
A mozgólépcsőn multkor minden második gyereken Nike cipő volt. Egy csöves meg Adidas kabátban kéregetett. Ezt csak megnéztem, vagy megjegyeztem, de nem különösebben érdekelt amúgy :D
A szekrényem tartalma 80%-ban designer termékekből áll. Hogy miért? Mert szeretem. Ahogy írtad, átlagember nem ismeri fel. Így van. Nincsenek a ruháimon feliratok, nagy márkajelzések. Aki ismeri az adott márkák sajátosságait, azok tudják mi van rajtam. De ez elég kis réteg. Pont ezért felvágásnak ritkán lehetne alkalmas. Szeretem a minőséget, a különleges, egyedi darabokat, a finom anyagokat. És azt is, ha nem jön velem szembe az utcán amit viselek. LV táskát sokan felismerik, lehet azt hiszik az enyémre is, hogy hamisítvány, de nem érdekel, nem az idegenek örömére vettem, hanem magam miatt.
Egyébként ha kiszállok az autómból, akkor szerintem senki sem feltételezi, hogy gagyik a cuccaim... Nem kuporgatok rá, jól keresek, tisztességes munkával.
És pont nem érdekel, hogy mit gondolnak rólam! :)
Nézd, nem tudom, hogy neked mi a hányásszín. Szerintem eddig csak hamisított LV-ket láttál! Elég nagy a színválaszték LV-nál, ha neked mindegyik hányás, akkor nem tudom milyen színeket szerethetsz... :D
Az, hogy valaki hamisított táskával nagyzol, csakis őt minősíti!
Erre a gyakori mintára gondoltam:
De általában nem tetszenek a táskái. Ez olyan, hogy vannak divatos frizurák, de nem mindenkinek áll jól. Ész nélkül nem kell követni a divatot. Persze ha neked tetszik, az más.
Ez az ikonikus monogram minta. Vagyis majdnem, mert nem teljesen stimmel! :D Eredetiben gyönyörű! Csak a sok hamisítvány miatt sokan idegenkednek tőle. Van egy ilyen táskám, kis méretű. Én nagyon szeretem, illik is hozzám. Nagyobb méretű táskán viszont a damier mintát kedvelem. Vannak egyébként teljesen egyszínű, minta nélküli táskái is LV-nak. Általában minden fazont lehet más-más színekben kapni. Van pl egy teljesen egyszínű, piros Alma táskám is. Nagyon elegáns, egy fekete kosztümhöz pl tökéletes, dolgozni szoktam hordani. A damier és a monogram minta hétköznapra, farmeros összeállításhoz nekem nagyon tetszik! :)
Dolce&Gabbana sem csak azokat készíti, amiket hamisítanak! :) Sőt, van, hogy nem is létezik eredetiben a hamisítvány! Láttam sok ilyet sajnos! Tényleg nagyon csúnya, durva dolgokat tudnak alkotni Kínában! :D Gyönyörű dolgai vannak a divatháznak egyébként. Én is leginkabb az egyszerű, letisztult darabokat szeretem, amik jól kihasználhatók, kombinálhatók!
Persze, nem kell mindenkinek LV monogramot hordani! ;) De még csak LV-t sem!
Én egyáltalán nem meggyőzni akartalak, csupán tényeket közöltem, illetve leírtam, hogy én imádom LV dolgait! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!