Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Túl lehet lenni ilyen könnyen...

Túl lehet lenni ilyen könnyen a bántalmazáson?

Figyelt kérdés

20 évet éltem bántalmazó környezetben, nem úgy, hogy néha odaszóltak, hanem apukám módszeresen kínzott testileg és lelkileg 3 éves korom óta. (Pl megtiltotta, hogy megszólaljak az engedélye nélkül, ok nélkül büntetett, beleverte a fejem üvegpohárba, asztallapba, hogy csak a legenyhébbeket említsem)

1,5 éve nem élek otthon, van párkapcsolatom, munkahelyem, jók a társas kapcsolataim, kiegyensúlyozott vagyok...Mások is mondják, hihetetlen, milyen mosolygós tudok lenni 8 óra munka után is.

Régen szegények voltunk, most ahhoz képest hihetetlen jól élek.

Olyan, mintha ami volt, nem is lett volna. Mintha mindigis jól éltem volna, sose lett volna semmi gond. Ha kényszerítem magam, akkor persze eszembe jut, de nem vállt ki semmilyen érzelmi reakciót, ahogy az sem, ha beszélnem kell róla. És spontán nem jut eszembe semmi, ami volt.

(Apukámmal beszélő viszonyban vagyok)

(Nem kezelt pszichológus)

Most akkor kész, vége, feldolgozva?

21N

2015. okt. 22. 11:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Őszintén: Nem tudom. CSak azt, hogy én is ilyen voltam, igaz nem durván bántottak, enyhébben viszont folyton.

Nekem is van egy jól működő párkapcsolatom, jó melóhelyem, egyesületben sportolok. Szóval nekem se jut eszembe, hogy régen mi volt.

2015. okt. 22. 11:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom eldönteni, hogy az esetedben ez már egy feldolgozott trauma, vagy csak elfojtás, disszociáció. Bárhogy is legyen: csak örülj annak, hogy most, az adott pillanatban így érzel.
2015. okt. 22. 12:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Brilliáns!

Úgy látszik igen. Nem tudom miért vagy ennyire megbocsájtó apuddal szemben. Ileltve nem megbocsájtással van probléma, csak ennyi mindent tett s nem veszítette el gyerekét aki igazából sosem volt lánya csak vérszerint.

Nagyon jó lelkü vagy. Csak így tovább szeretet és kiegyensúlyozottság felé!! :)))

2015. okt. 22. 12:52
 4/4 anonim ***** válasza:
mindig a cselekedeteid határoznak meg a jelenben, nem pedig a múltad. akár elnyomod, akár csak simán nem jutnak eszedbe a régi dolgok, tehát nem kísértenek, az csak jó. ha rossz lesz emiatt a közérzeted, stb, keress fel pszichológust. de valszeg már akkor feldolgoztad ezeket nagyrészt mikor történtek, vagy utána nemsokkal, és már lezártad.
2015. okt. 22. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!