Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 10-12 éves lányok letegeznek,...

10-12 éves lányok letegeznek, "le sziáznak", ha oda köszönönök nekik. Nem durva ez? (40 éves vagyok F)

Figyelt kérdés
10-12 éves lányok letegeznek, "le sziáznak", ha oda köszönönök nekik... Nagyon durva ez. Teljesen ismeretlen lányokról van szó, köszönök, mert én érkezek a helyszínre és nem vagyok bunkó.... Nem "jó napottal" kéne köszönniük esetleg ? Engem még így tanítottak. (40 éves vagyok F)
2015. okt. 20. 21:29
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Haver ??! Mármint én? Szerintem te valami diák lehetsz, az írás stílusodból ez mutatkozik, kisfiam
2015. okt. 21. 16:45
 22/33 anonim ***** válasza:

hagyd mar ezt a fellengzos hulyeseget.

A kor nem erdem hanem allapot. Nyilvan nem tisztelnek az eletben a veled egykoruak, ezert a gyerekektol akarod kikovetelni...

En kifejezetten orulok ha tegeznek, a lanyom baratnoi is tegeznek, szomszed gyerekek is, ha jon egy gyakornok akkor azzal is osszetegezodom azonnal. Borsodzik a hatam az ilyen merev emberektol mint te.

2015. okt. 21. 16:52
 23/33 anonim ***** válasza:
56%
Én sem szeretek fiatalokkal magázódni, DE a munkahelyemen ma én is nagyot néztem, amikor a 16 éves kiscsaj letegezett engem (ez még el is menne, mert baromi fiatalos vagyok), de az 50 körüli asszisztensemet, meg a harminc feletti kolléganőmet is. Már bocsánat de egy minimális udvariasság nem ártana, a tinik részéről, amikor semmit nem tett még le az élet asztalára, nálunk hivatalosabb helyen nehezen tud lenni, és sokkal idősebb és tapasztaltabb emberekkel beszél... Utána jött egy másik lány, érdekes módon ő tudott teljesen kulturáltan és udvariasan viselkedni. Szerintem itt is vannak művelt, udvarias gyerekek/fiatalok, meg műveletlen, primitív bunkók, és megjegyezném, hogy a magázódás soha életemben nem okozott problémát, azok nem tudnak normálisan, könnyedén magázódni, akik nem elég műveltek és olvasottak.
2015. okt. 21. 17:24
 24/33 anonim ***** válasza:
Oké, most már értem, hogy mi bajod a tegezéssel. Az írásod alapján istentelenül beképzeltnek tűnsz, aki mindenütt, mindenkitől elvárja, hogy a semmiért is tiszteljék.
2015. okt. 21. 23:54
 25/33 A kérdező kommentje:
Egy szónak is száz a vége. 😊 Akkor se tegezzen egy takony kölök egy Apja korú embert. Ha ezt valaki nem érti meg, akkor egy suttyó bunkó. Ne ám hogy az legyen a normális hogy egy kis bárgyú csaj úgy kezelnek egy 40 éves embert mintha az ő korosztálya lenne.... Aki ezt nem érti illetve nem ért egyet az egy suttyó, tiszteletet nem ismerő "akárki"..
2015. okt. 22. 19:56
 26/33 A kérdező kommentje:
Ettől én még nem vagyok se merev se kommunista görcsös faasz
2015. okt. 22. 19:58
 27/33 anonim ***** válasza:

tegnap 15:38

Tudod, a tiszteletet nem kizárólag köszönéssel lehet kimutatni. Nálad úgy látszik, a köszönés egyenlő a tisztelettel. Kérd ki magadnak, ha sértésnek veszed. De számíts rá, egyre jobban tért hódít a tegezés.

2015. okt. 22. 20:47
 28/33 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Már pedig én úgy letegeznélek,ha köszönnél nekem,mint a huzat. :) Aztán mondhatod a magadét,kicsit se hatna meg. Mr.karótnyeltalak.
2015. okt. 22. 21:14
 29/33 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, még mindig nem válaszoltál a kérdésemre, hogy milyen szitu az, ahol te köszönsz előre 10 éves kiscsajoknak.

Egyébként azt gondolom, hogy valóban nagyon nyűgös dolog a magyarban a magázódás, ráadásul a "csókolom" meg a "jónapot" típusú. Az is tény, hogy a nyelvhasználat változik. Nekem anyukám még simán magázta a szüleit, ma már ez végképp nem létezik. Plusz, én is a magántanítványaim nagy részének mondom, hogy tegezzenek. És, én is világ életemben küszködtem a különböző köszönési formákkal. (Ez egyébként az idősebbek által javítható. Pl. ha érzékeled, hogy egy fiatal azért nem köszön, mert épp nem tudja hogyan, akkor segíthetsz és megmondhatod.)

De! A magázódás mint forma létezik. És nem hinném, hogy kizárólag tisztelet kifejezésére szolgál. Magázódva is el lehet küldeni valakit a p***ába. Egyszerűen azokkal beszélsz magázódva, akikkel nem vagy olyan közeli kapcsolatban. És azt gondolom, hogy egy felnőtt megengedheti, hogy egy fiatal tegezze, hogyha ez nem zavarja, de ezt ne a kis sz**osseggű kölyök döntse el, aki azt hiszi övé a világ.

És igen is, kedves 12-edikes, lehetne egy kicsit kisebb arccal viszonyulni a dolgokhoz. Majd ha már letettél valamit az asztalra, akkor mondhatod meg ki mit csináljon.

2015. okt. 22. 22:07
 30/33 anonim ***** válasza:

"Akkor se tegezzen egy takony kölök egy Apja korú embert. "

Dehogynem, letegezheti nyugodtan. Aki pusztan a kora miatt kovetel valami alsagos tiszteletet az egy merev marha.

2015. okt. 23. 07:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!