10-12 éves lányok letegeznek, "le sziáznak", ha oda köszönönök nekik. Nem durva ez? (40 éves vagyok F)
hagyd mar ezt a fellengzos hulyeseget.
A kor nem erdem hanem allapot. Nyilvan nem tisztelnek az eletben a veled egykoruak, ezert a gyerekektol akarod kikovetelni...
En kifejezetten orulok ha tegeznek, a lanyom baratnoi is tegeznek, szomszed gyerekek is, ha jon egy gyakornok akkor azzal is osszetegezodom azonnal. Borsodzik a hatam az ilyen merev emberektol mint te.
tegnap 15:38
Tudod, a tiszteletet nem kizárólag köszönéssel lehet kimutatni. Nálad úgy látszik, a köszönés egyenlő a tisztelettel. Kérd ki magadnak, ha sértésnek veszed. De számíts rá, egyre jobban tért hódít a tegezés.
Kedves kérdező, még mindig nem válaszoltál a kérdésemre, hogy milyen szitu az, ahol te köszönsz előre 10 éves kiscsajoknak.
Egyébként azt gondolom, hogy valóban nagyon nyűgös dolog a magyarban a magázódás, ráadásul a "csókolom" meg a "jónapot" típusú. Az is tény, hogy a nyelvhasználat változik. Nekem anyukám még simán magázta a szüleit, ma már ez végképp nem létezik. Plusz, én is a magántanítványaim nagy részének mondom, hogy tegezzenek. És, én is világ életemben küszködtem a különböző köszönési formákkal. (Ez egyébként az idősebbek által javítható. Pl. ha érzékeled, hogy egy fiatal azért nem köszön, mert épp nem tudja hogyan, akkor segíthetsz és megmondhatod.)
De! A magázódás mint forma létezik. És nem hinném, hogy kizárólag tisztelet kifejezésére szolgál. Magázódva is el lehet küldeni valakit a p***ába. Egyszerűen azokkal beszélsz magázódva, akikkel nem vagy olyan közeli kapcsolatban. És azt gondolom, hogy egy felnőtt megengedheti, hogy egy fiatal tegezze, hogyha ez nem zavarja, de ezt ne a kis sz**osseggű kölyök döntse el, aki azt hiszi övé a világ.
És igen is, kedves 12-edikes, lehetne egy kicsit kisebb arccal viszonyulni a dolgokhoz. Majd ha már letettél valamit az asztalra, akkor mondhatod meg ki mit csináljon.
"Akkor se tegezzen egy takony kölök egy Apja korú embert. "
Dehogynem, letegezheti nyugodtan. Aki pusztan a kora miatt kovetel valami alsagos tiszteletet az egy merev marha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!