Mit gondoltok a rumungró cigányokról? 15/L
Én eddig nem gondoltam semmit, mert nem is hallottam erről. Tehát vannak cigány felmenőid, de te már nem hasonlítasz rájuk?
Egyébként igaza van anyukádnak, jobb ha nem hangoztatod, hogy cigány vagy. A saját érdekedben.
Egyébként nem rossz. Illetve ez rajtad múlik.
Anyud gondolom Magyarhoz( de inkább szinte bármily nem cigány népcsoporthoz) hasonlította.
Válaszolva: Semleges, személyiség kérdése nem fajé.
Mit jelent az, hogy "hitvány fajta"? Most másmilyennek érzed magadat attól, hogy ezt mondták?
Nem gondolok általánosságban semmit a romungro cigányokról, az a lényeg, te milyen ember vagy, ne az befolyásoljon, hogy a származásodról ki mit állít.
még nem hallottam rumungró cigányokról, de most utánanéztem a wikin és másnéven "muzsikus cigányok" akik a integrálódni tudtak a magyar társadalomba. Ha ezt veszem alapul akkor azt kívánom bár minden magyarországi cigány rumungró lenne. :)
Mindettől eltekintve viszont, az, hogy te ilyen vagy olyan cigány vagy, vagy magyar vagy engem nem érdekel, mindaddig amíg te és a családod hasznos tagja a társadalmunknak.
Magyar pedig az, aki magyarnak vallja magát.
Romungró cigány=magyar cigány, akik integrálódtak a magyar társadalomba (úgy ahogy). Nem csak muzsikus cigányok, hanem mindenféle mesterséget végzők.
Én is ismerek romungrókat, magyar iskolába jártak, magyar felmenőik is vannak, és sokan magyar párt is választanak maguknak. Általában kevésbé követik a roma kultúrát, és a roma nyelvet sem feltétlenül beszélik....bár manapság az "eredeti" cigányok sem beszélik.
Általánosságban ezért is nézik le az "igazi" cigányok a romungrókat, mert a magyarokat is lenézik és nem akarnak alkalmazkodni hozzájuk. Persze itt általában a lezüllött rétegről van szó, mert vannak a magyarokkal együtt élő, általában jómódú oláh cigányok is, akik meg többségben nagy tiszteletnek örvendenek.
Ettől függetlenül nem gondolok semmit, ismerek romungrót aki lop, és nem sokkal jobb mint az általánosságban említett "cigányok", meg ismerek olyan romát, aki még a legbecsületesebb magyarnak is példaképe lehetne, magas pozícióban dolgozik, és roma, magyar egyaránt tiszteli és szereti.
Embernek születtél !
Soha ne szégyelld azt hogy ki vagy! Éld tisztességgel,becsülettel az életed.
Teremts,alkoss, hogy felnézhessenek rád az emberek.
Az isten az embert teremtette meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!