Nem tudom, nekem mondjuk semmi bajom a tipikusnak tartott informatikusokkal, akiket kockának szoktak nevezni, függetlenül attól, hogy fiatalabb vagy idősebb az illető. Végül is őket tényleg érdekli a szakmájuk, és mivel sokat ismerek közülük, tudom, hogy a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem szürke emberek, és őket jellemzően sok más dolog is érdekel, gyakran olyasmi is, aminek végképp semmi köze a szakmájukhoz. Inkább azokkal van bajom, akik egy cégnél a tipikus trendi, mítinges, közösségépítős emberek, akiket a szakmájuk is leginkább csak a pénzért, karrierért és jó életért érdekli.
2016. febr. 29. 16:16
12/15 anonim válasza:
Szóval, aki azért tanul és végez egy szakmát, mert szereti, az szerintem nem szakbarbár, hiszen az ilyen embert általában sok más dolog is érdekli. A szakbarbár az, aki leginkább azért tanul és dolgozik valamilyen szakmában, mert sok pénzt lehet vele keresni, nagy karriert lehet vele befutni és jó életet lehet vele élni. A szakbarbár végső soron az, aki szerint csak annak van értelme, és csak azzal van értelme foglalkozni, ami anyagilag hasznos.
2016. febr. 29. 16:42
13/15 anonim válasza:
Utolsó:ez max a te definíciód.
Nézz utána.
2016. febr. 29. 18:09
14/15 anonim válasza:
"Jack of all trades, master of none" -angol mondás
Szerintem inkább értsen valaki pár dologhoz jól, mint mindenhez felületesen
2016. febr. 29. 18:50
15/15 anonim válasza:
"Utolsó:ez max a te definíciód.
Nézz utána."
Talán nem jól fogalmaztam. Inkább így lehetne: a szakbarbár végső soron az, aki szerint csak annak van értelme, és csak azzal van értelme foglalkozni, ami hasznos. A sima szakember pedig esetleg érdeklődik a sci-fi, a hangszeres tudás, a filozófia, a buddhizmus vagy egyéb "haszontalan" dolgok iránt is, és még akár a szakmájában is tudja kamatoztatni az ezekből nyert készségeit, ezeknek köszönhetően kialakult, világról alkotott tágabb képét. A szakbarbár attól szakbarbár, hogy csak egy tudományterület, vagy még inkább egy tudományterületen belüli specializáció érdekli. És az sem azért, mert abban valami racionálisan nem megmagyarázható szépséget, élvezetet vagy tökömtudjamit talál, hanem pusztán azért, mert hasznosnak tartja. Egy végtelenül beszűkült látótér, a gyári szalagmunkás "értelmiségi" megfelelője.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!