Ezek az érzések normálisak?
Néha vannak spontán boldogsàgrohamaim így ok nélkül. Munkában, utcán, otthon, álmomban...Elöfordul, hogy ráhangolódok a kedvenc zenémre, és ahogy felidézem magamban, megint ilyen érzésem lesz. Olyan, mintha a lelkemnek lenne orgazmusa. (Most nem csak azért írtam így, mert jól cseng, hanem tényleg ilyesmi érzés)
Ha utazáskor (busz, vonat) zenehallgatás közben felfelé nézek ki az ablakon, akkor is hasonló lesz úrrá rajtam.
A másik az a végtelen teljesség érzés, vagy hogy nevezzem. Ilyenkor nagyon nagy nyugalom száll meg. Tegnap éjjel is ez volt. Hirtelen hatalmasnak és világosnak éreztem a szobát, és úgy éreztem, végtelen nyugalom vesz körül, és mindent értek, mindent tudok. Szóval, olyan felsöbb dimenziós érzések.
Álmomban gyakran vannak olyan érzéseim, hogy kilépek a testemböl, és más szemével látom magam, vagy állatokkal cserélek testet.
Különös hatással vannak rám a tiszta zenei hangok, egyes illatok, hangulatok, anyagok...
Ettöl még normális vagyok? Vagy mi ez?
N
A lelki orgazmusról eszembe jutott a flow fogalma, az is vmi ilyesmi lelki szárnyalást jelent. Csíkszentmihályi Mihály írt róla több könyvet, esetleg keress rá.
Sokan egy életen át nem tapasztalaóják, vagy drága és veszélyes úton, élvezeti szerekkel, drogokkal tudják csak ezt átélni. Úgyhogy örülj nagyon és használd ki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!