Az rögeszme, hogy mindig azt hiszem, hogy például mindenki engem néz a buszon, vagy a munkahelyen, suliban, stb. rólam beszélnek?
Engem is tartottak beképzeltnek, pedig csak zárkózott voltam. Na, pont ezek miatt tök mindegy, hogy mit csinálsz. Az egyik ember ilyennek lát, a másik olyannak ugyanazért a dologért. Akkor meg miért és kinek akarnál megfelelni? Minek, kinek, ha azt sem tudod kire milyen hatással lehetsz? Ha eddig is tudtad javítani ezt a tulajdonságodat akkor csak bátran haladj tovább ebben is és másban is :D
Ja, és válts munkahelyet, amint tudsz. Tanulj, vagy szerezz tapasztalatot aztán irány valahova jobb helyre amint lehetséges :)
Van, kinél megfelelési kényszer az oka, van, akinél szorongás, van, akinél mindkettő. Lehet esetleg más oka, pl egy korábbi trauma, megalázó helyzet, alacsony önértékelés, kisebbségi komplexus, szociális fóbia, stb., vagy ezek kombinációja akár. És az oknak is van, oka, meg annak is van oka... Lehet "bányászni" egyre mélyebbre - annál többet megtudsz a saját problémáidról, és megoldod azokat.
Ez soktényezős, egyéni, hogy pontosan és részletesen miből ered. Vagy saját magad kutatod a saját pszichédet, vagy dönthetsz úgy is, hogy kikéred szakember segítségét.
Lehet enyhébb eredete, lehet súlyosabb is. Ki tudja ennyiből ezt megítélni? Senki. Pláne nem látatlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!