Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Arrogáns lennék?

Arrogáns lennék?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az az igazság, hogy néha előfordul velem hogy ha olyan helyzetbe kerülök ahol egy adott témáról beszélgetek valakivel, és ebben a témában én járatosabb vagyok, szeretek kijavítani másokat. Kifejezetten idegesít mikor olyan emberek próbálnak meg olyan témákról beszélni, oktatni, akik kevesebbet tudnak vagy egyáltalán semmit nem tudnak az adott témáról.

Ilyenkor általában ha van rá lehetőségem akkor kijavítom őket. Persze eleinte teljesen segítőkész vagyok, mondhatni kedves, de mikor az illető nem ért velem egyet én harcolok az igazamért, néha meg is sértek embereket ezzel, pedig én csak jót akarok, neki, illetve a hallgatóknak is hogy megtudják az igazat, a helyes megoldást stb.. és persze magamnak, mert nekem ez jó érzés.

Arrogáns lennék? És ha igen, mit tehetnék ez ellen?

2015. okt. 4. 18:32
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Konkrétan egy MOBA karakterének felépítéséről.
2015. okt. 4. 20:23
 12/14 anonim ***** válasza:
Engem is zavar, amikor valaki rosszul használ pl. egy szót vagy nem tudja valaminek a jelentését. Ilyenkor én is meg szoktam emliteni, hogy az igazából nem úgy van, persze egyáltalán nem lenéző stilusban. A normálisabb emberek ilyenkor azt mondják, hogy oké, igazam van, viszont van olyan ismerősöm pl, aki megpróbál mindig okostojásnak látszódni, pedig hülye, mint a seggem. Pár napja össze is vesztünk, mert rosszul használt egy szót, én meg mondtam, hogy igazából amire ő gondol, az nem az a szó. Erre még ő oktatott ki engem ilyen hót lenéző hangsúllyal, hogy nincs igazam. Én meg még egyszer szépen elmondtam neki és mondtam, hogy utána is olvashat, mert tényleg nem azt jelenti, amit ő gondol. Erre már üvöltözni kezdett velem, hogy én hülyeségeket beszélek -.- Szóval vannak ilyen emberek is. De szerintem ha te is kedvesen szólsz másokhoz, nekik se úgy lejönni, hogy te most direkt hülyének akarod őket beállitani és nem fognak arrogánsnak se nézni. 17l
2015. okt. 4. 21:29
 13/14 A kérdező kommentje:

Nekem azzal lenne problémám hogy sajnos magamon is sokszor észreveszem hogy talán sértő az ahogy kiállok az igazamért. Ezt persze nem úgy kell érteni hogy kiabálok, esetleg veszekszem valakivel, inkább úgy hogy kérdőre vonom, és kissé olyan hangnemben próbálok meg vele beszélni hogy érezze azt hogy ő az aki hülyeséget beszél, és én vagyok az akinek igaza van. Például hogy 'Tudod te egyáltalán hogy milyen hőmérsékleten olvad a nitrogén, vagy csak úgy beszélsz róla a levegőbe?'

Lehet ez egy hülye példa volt, de jobb nem jutott eszembe..

2015. okt. 4. 21:53
 14/14 anonim ***** válasza:
Amennyiben valaki jobban ért egy adott témához, és arról elmagyaráz másnak valamit az abszolút nem arrogancia, ha jó módon csinálod. Lehet kedvesen, szépen, viccesen ugyanazt elmondani (ekkor nem is érzik kioktatásnak) vagy lehet tahón, bunkón elmondani valamit, ezt pedig jogosan rossz néven fogják venni (nem most, mindig). Másrészt, rendben, lehet sok dolgot tudsz, de ettől még lehet másnak is igaza, akár olyan témában is, ahol azt hiszed, hogy te vagy a legjobb..esetleg mástól tanulni neked sem szégyen. Évek múlva, majd ha már felnőtt leszel akkor érezni fogod, hogyan-miképp mondj/ne mondj semmit az élet bizonyos helyzeteiben.
2015. okt. 8. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!