Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Most akkor velem van a baj?

Most akkor velem van a baj?

Figyelt kérdés
Tegnap anyuval összevesztük, és rákérdezett, hogy van-e valami életcélom(?). Én mondtam neki, hogy nincs. (Azt viszont hozzátenném, hogy szeretnék egy életcélt, csak még nem találtam olyat ami tényleg motiválna.) Mondta, hogy miért nem az az áletcélom, hogy segítsek másokon. Azt válaszoltam erre, hogy ez nem egy életcél (nekem legalábbis). Erre ideges lett és otthagyott. Szerintem egy életcélnak olyannak kell lennie, ami befolyásolja az egész életedet (hiszen ezért 'élet'cél). Ami miatt minden nap megéri felkelni. Engem valahogy nem motivál az, hogy segítsek másokon. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy szerintem ez egy alapvető dolog. Ha ez lenne minden amit el szeretnék érni, akkor valószínűleg az utcán kötnék ki, minden nélkül.Na meg azt is hozzátenném, hogy ha megkérdeznének egy 15 évest, hogy mi az életcélja és ezt (fent) válaszolná, akkor hazudik. (Ez persze mind az Én véleményem.) 15/L

2015. okt. 4. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Neked anyukad melyen vallasos?
2015. okt. 4. 13:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Valóban fiatal vagy még, de azért már körvonalazódhatnának dolgok: szakmai karrier, család, sport, pénz, hírnév, vagy éppen mások segítése.
2015. okt. 4. 13:37
 3/10 anonim ***** válasza:
céljaim között szerepel, hogy segítsek valahogy másokon, mégis egy kényelmes irodában dolgozok igen jó fizetésért :)
2015. okt. 4. 13:39
 4/10 A kérdező kommentje:
Katolikus, de nem jár misére meg ilyenek, szóval nem az a 'szerzetes' féle. Viszont tény hogy megérinti ha másokkal történik valami. (Azért persze ez engem is.)
2015. okt. 4. 13:39
 5/10 anonim ***** válasza:
48%
Azért gyúrjál még kicsit azon a célon! A kényelmes iroda rettenetesen unalmassá tud válni, még ha jól is keresel.
2015. okt. 4. 13:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Némi fogalmam azért van: jól rajzolok és valami ilyesmi munkát is szeretnék. De nekem ez a 'másokon segítés' annyira közhely.Ugyanolyan, mintha nem lenne életcélom. Viszont tény, hogy nem vagyunk egyformák.
2015. okt. 4. 13:44
 7/10 anonim ***** válasza:

nyilván pályakezdőként 0 tapasztalattal és háttérrel még elég nehéz lenne belevágni a lecsóba

különben sem írtam le az egész életemet, ahogy te is olvashattad, az egyik, a többihez pedig még hosszú vezet ;)

2015. okt. 4. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:
egyébként, ha szereted, azt amit csinálsz, soha nem fog unalmassá válni
2015. okt. 4. 14:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Veled semmi baj sincs. Anyukáddal viszont van. Engem mindig megijeszt, hogy néhány szülő úgy érzi, hogy a gyereke a klónja. Egyáltalán nem kell egyetértened anyukád életcéljával, nyugodtan válassz sajátot. Az pedig elég gyerekes viselkedés, hogy ha valakinek más az életcélja, mint nekem, arra ideges leszek és otthagyom.

A legtöbb embernek 15 évesen még nincs életcélja. Valami körvonalazódik, de az még nem életcél. Az sem, ha valaki azt mondja, hogy gazdag akar lenni. Ki nem akar? Az életcél nem egyenlő azzal, hogy van egy kívánságod. A cél komplettebb, lépésekből áll és hasonlók. A mai társadalomban pedig nem csoda, ha 15 évesen nincs valakinek életcélja. Tőlem soha, senki meg sem kérdezte. Kb. most, 22 évesen kezd körvonalazódni, mert most vagyok egyetemen és most érzem a súlyát a dolognak. Rengeteg 25-30 évest ismerek, akinek még szintén nincs életcélja.

Persze, idősebb fejjel könnyű odamondani, hogy 15 évesen legyen életcélod! :D

2015. okt. 4. 17:16
 10/10 acelsziv ***** válasza:
Dolgozz a célodon. Amit anyukád mondott az lehet az ő célja. De ha neked ez nem reális akkor nem a te célod és nincs ezzel semmi baj. De dolgoznod kell rajta, hogy legyen célod. Akár több is. Mert nem az a tragédia, ha egy ember nem éri el a célját, hanem ha nincs is neki célja.
2015. okt. 5. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!