Hogyan tanuljam meg kezelni ezt?
Úgy tanulod meg kezelni, hogy szépen pattansz és mész fát vágni.
A szüleidnek nemrég volt a válása, anyádnak nem lehetett könnyű éve,vagy inkább az utóbbi pár éve.
Anyukád azt mondja menj dolgozni,magadnak dolgozol?
Milyen szemét...
Menj dolgozni és magadtól jusson eszedbe segíteni neki, akár anyagilag is.
18 évesen te milyen pihenésről beszélsz?
Egy 18 éves embernek tanulás mellett kellene tudnia dolgozni is.
Majd pihensz, ha nyugdíjas leszel.
Ne haragudj, de eléggé el vagy tévedve.
Anyádnak normális esetben szólni sem kellene,hogy besegíts a háztartásba,otthoni dolgokba, nemhogy még kérvényt benyújtania.
Keress melót, beszélj anyukáddal a tovább tanulásról,rendezd vele a viszonyod,kapd össze magad és ne itt sírj!
Az előttem szóló (1-es) tömören, s lényegre törően leírt mindent.
Talán még annyit fűznék hozzá, tedd össze a kezed hogy segíthetsz neki.Itt sokan vagyunk akik ezt már nem tehetik meg, mert már nincs kinek.
Amint lesz rá lehetőséged, lépj le otthonról. Idővel ez csak rosszabb lesz és befog rakni egy olyan skatulyába a dolog, ahonnét nehezen mászol csak ki.
progresszív utazó meg egyszerűen kívülállóként megmondja a tutit, csak épp bele sem képes élni magát a helyzetbe.
"Úgy tanulod meg kezelni, hogy szépen pattansz és mész fát vágni. " Szerinted az a normális egy családban, hogy nem marad senkinek sem ideje heti 1 napot magára vagy pihenni? Ha 18 évesen ilyen lesz, 30 éves korára szerinted mennyire lesz egy megkeseredett ember? Jó pár ilyet láttam már.
"A szüleidnek nemrég volt a válása, anyádnak nem lehetett könnyű éve,vagy inkább az utóbbi pár éve. " Így van. Attól még nem a saját gyerekén kell levezetni. A világból kifutnék szégyenemben, ha a saját problémáim miatt a szeretteimet terhelném a negatív viselkedésemmel. Nekem meghalt apám ágáról az egyik rokonom, akit nagyon szerettem. És akkor anyámmal bunkóztam? Nem. Biztos én voltam a buta, hogy nem...
"Anyukád azt mondja menj dolgozni,magadnak dolgozol? " Ki írta, hogy ez miatt szemét? Az kérdező keres munkát, csak nem talál. Szerinted hány helyre keresnek embert, akinek csak érettségije van? Az ország jó pár részén még szakmával sem találni munkát...
"18 évesen te milyen pihenésről beszélsz? " Olyanról, ami 0-100 éves korig MINDEN embernek szükséges, ha nem akar egy géppé válni.
"Egy 18 éves embernek tanulás mellett kellene tudnia dolgozni is. " Büfészakon valóban. Húzósabb egyetemi szakon általában nem igazán megy a dolog. Nyugodtan menj be mondjuk egy gépész szakra és kérdezd meg, ki dolgozik iskola mellett. Aztán kérdezd meg, a jegyeiket és hogy hány félévet csúsznak...
"Majd pihensz, ha nyugdíjas leszel. " Tehát soha...
"Anyádnak normális esetben szólni sem kellene,hogy besegíts a háztartásba,otthoni dolgokba, nemhogy még kérvényt benyújtania. " De, ha valamit nem vesz észre a gyerek, szólni kell. És kérni. Vagy nálatok úgy megy a családban, hogy egymásra förmedve kéritek a sót az asztalnál?
#6 progresszív utazónak kívűlállóként van véleménye,ami nem szentírás,csak egy vélemény,mivel feltettek egy kérdést,és válaszolt rá.
Nem kezdek el vitatkozni veled,mert elég nagy a véleménykülönbség közöttünk.
A kérdező majd dönt,mit akar csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!