Irigység megölheti a barátságot? Előfordulhat, hogy ezért kerüli valaki a másikat?
Az egyik félnek megvan mindene: jó tanulási eredmények, érdekes hobbik, külföldi utak, jól fizető állás.
A másik pedig gürizik egyetem mellett és csak bukdácsol. Alig van szabadideje, kevés pénzért hajtja magát és pocsék a tanulmány teljesítménye.
Érthető ez a szituáció, mert sajnos én is hasonló cipőben járok. Én az első kategóriába tartozom: Kitűnő tanulmányi eredmény a fősulin, rendszeres diákmunka suli mellett is, ösztöndíjak (tanulmányi, tudományos, köztársasági és Szent István ösztöndíj), nyelvvizsga, tdk stb.
Sajnos sikerült megtapasztalnom az irigységet nemcsak a hallgatótársaim, hanem más emberek részéről is.
Ez attól függ. Ha a sikeres fél nem nézi le a barátját, képes visszatartani magát, megmarad az "eredeti" énje és nem száll el magától, illetve, ha segítőkész, stb.
Meg ha képesek vagytok megbeszélni a dolgot és őszintén megmondani neked, hogy "mi bajod" vele, AKKOR megmaradhat a barátság, ha ő ezt megérti és felfogja és úgy kezeli a dolgot.
Minden csak megbeszélés kérdése szerintem. Ehhez mind a két félhez szükség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!