Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor jár le végre az öltöny...

Mikor jár le végre az öltöny és a nyakkendő kora?

Figyelt kérdés

Pár éve végeztem el a középiskolát, igazából már akkor is foglalkoztatott ez a kérdés. Nagyon utáltam, hogy például 12. osztályban szinte már minden héten ilyen-olyan okokból (szalagavató, ballagás, búcsú stb.) magamra kellett erőltetnem az öltönyt. Én egyáltalán nem vagyok kiöltözős típus, és borzasztóan gyűlöltem, de az osztálytársaim többsége is. Szerencsére egyetemen már egyszerűbb a helyzet, ha van egy rendezvény, ahol ki kell öltözni, oda egyszerűen nem megyek el.

Az öltöny amellett, hogy ronda, még kényelmetlen is és egyáltalán nem praktikus. Ráadásul amikor ráerőltetik egy olyan emberre, aki ki nem állhatja, úgysem fogja tudni elegánsan viselni, csak össze-vissza lóg rajta. A nyakkendő még az öltönynél is feleslegesebb dolog, szorítja a nyakat, és kényelmetlen. És egyes munkahelyeken még a 40 fokban is megkövetelik ezeket.

Mondhatjátok, hogy jaj de elegáns, csak ilyenkor abba nem gondolnak az emberek, hogy 100 évvel ezelőtt MINDENKI így öltözködött. Az utcagyerektől a borbélyon át a főúrig mindenki. Most akkor miért kellett elegánsnak kikiáltani? Ráadásul a formális öltözködés elnyomja az emberekben az egyéniséget is. Mikor tűnik el végre az emberekből ez a konzervatív felfogás, hogy azt viselje a másik, amit én akarok, és úgy nézzen ki ahogy én akarok? Olyan érveket is hallottam már, hogy bizalomgerjesztő. Én ezt is megcáfolnám, hiszen már jó ideje az öltöny a politikusok jelképe, akik pont arról híresek, hogy megnyerik a bizalmadat utána hátba szúrnak.

Szerintem a másik embert ápolt megjelenéssel is megtisztelhetjük, nem kellene rögtön magunkra erőltetni ezt a ronda, fölösleges öltözéket. Velem is megvetették az iskolai ünnepségekre anno. a drága öltönyt, és most ott rohad a szekrényben...

2015. szept. 30. 16:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
A kényelmes túl drága...
2015. okt. 11. 22:17
 12/12 anonim válasza:

Remélem soha!

Szeretek öltönyben nyakkendőben járni, ha tehetném munkába is abba mennék de sajnos oda munkaruha kell! :(

Akinek van stílusa és szépérzéke az ösztönösen tudja, hogy öltözködjön. Én már csak magamban nevetek a régi önmagamon amikor még azt hittem jól néz ki a bőgatya vagy az XXXXL-es kapucnis felső. De ehhez is fel kell nőni!

Sokszor sajnálom azokat az embereket akik 40 fölött is úgy próbálnak öltözködni mint a mai 20 évesek.

A tanácsom: Járj abban amiben jól érzed magad, de ne szóld le az öltönyt, a nyakkendőt! Ha nem is fogod hordani még vagy 90 évig, akkor is abban temetnek el!

(Nem rosszindulatból írtam!)

2016. márc. 3. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!