Szerintetek gáz hogy ezek a dolgok engem nem hatnak meg, nem zavarnak egyáltalán?
Figyelt kérdés
Kiskorom óta "erkölcsös" vagyok, és mindig is nagyon zavartak az igazságtalan dolgok, mindig kiálltam az igazamért és másokért is ha úgy láttam hogy nem a megérdemelten bánnak velük, tehát az ilyen dolgokban erkölcsös vagyok, viszont az hogyha valaki pl. a törvényekkel szórakozik vagy az államot rövidíti meg az egyáltalán nem izgat, tehát pl a bmw botrány vagy hogy xy áramot lopott évekig és társai vagy adócsalás, tehát ezeket a dolgokat egyáltalán nem ítélem el és nem is büntetném olyan szigorúan mint az emberölést vagy ilyesmi. Mit jelent ez és miért van ez így ? Más is van így ezzel ?2015. szept. 29. 15:42
1/5 anonim válasza:
Hát amúgy érthető, hogy miért csalnak, lopnak az emberek, mert a többi ember, azaz aki kitalálta azt a sok adót, elveszi előlük a pénzt. Olyankor vagy bűnözöl vagy hitelt veszel fel, aztán, hogy melyik az okosabb döntés az már kérdéses.
3/5 anonim válasza:
Azért azt nem árt tudnod, hogy az áramlopás téged közvetlenül érint, mert a szolgáltató nemes egyszerűséggel belekalkulálja az árba a lopásból adódó veszteségét. Magyarán kifizeted. Így sem zavar? Ugyanez igaz az adócsalásra is egy bizonyos szintig. Azt a részét nem értem, hogy a törvényekkel szórakozik? Ez alatt mit éresz, mondanál rá példát?
4/5 anonim válasza:
Igazából szerintem a becsületes munkáért becsületes fizetés járna. Na Magyarországon ez nincs. Mindenki jóval kevesebbet keres, mint amennyi elvárható lenne.
Innentől fogva, viszont érthető, hogy pár ember kiskapukra játszik. VISZONT ha lebuknak, legyenek is keményen megbüntetve.
5/5 A kérdező kommentje:
Törvénnyel szórakozás alatt pl anno az enron-botrány meg most a volkswagenes, 20 év börtön jár ilyenekért, holott ennél sokkal nagyobb szemetek vannak szabadlábon. Az áramlopásról meg annyit, hogy nem hiszem hogy befolyásolja az árat amit én fizetek, hisz ha a szolgáltató le tud húzni több bőrt, akkor le is fog, akár van rá oka akár nem. Nem tudom az embereket etetik ilyen dolgokkal és bele sem gondolnak a valóságba, más fontos dolgok mellett meg szó nélkül elmennek
2015. szept. 29. 17:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!