Egy egészséges önértékeléssel és önbizalommal megáldott ember hogyan reagál erre?
Tegyük fel,hogy valaki bírál titeket egy olyan tulajdonságotokkal,ami rátok igaz. Mit reagáltok?
Az én személyes esetem a következő: Egy srác beoltott azzal hogy nincs mellem. Dühös lettem,de arra gondoltam,hogy igaza van,tényleg nincs, tehát a fölháborodásom is igazságtalan lenne. És mivel nincs önbizalmam,mindent túlreagálok,így valszeg ezt is. Nem szóltam semmit, de továbbra is szarul esett. Nem lett megoldva a probléma bennem,csak látszólag.
Namost: akinek egészséges önértékelése és önbizalma van,az hogy reagál erre? Mi erre egy egészséges reagálásmód? Mert őszintén megvallva, sosem volt önbizalmam, nem tudom hogy reagál erre olyasvalaki,akinek van.
Fontos lenne a válasz a fejlődésem érdekében:) Majd a pszichológusommal is megvitatom.
Köszi:)
Hát én kb. ennyit mondanék erre, hogy "Igaz, hogy a mellem kicsi, de legalább a fenekem szép kerek, azt még nem láttad?!" :D
Tisztában vagyok minden külső/belső adottságommal, a jókkal is meg a rosszakkal is. Nem sértődök meg, ha rámutatnak valami hibámra, inkább próbálom hangsúlyozni a pozitív tulajdonságaimat és mondom nekik, hogy inkább arra koncentráljanak, miben vagyok jó, ne arra, hogy miben nem. :D
Én azt mondtam volna neki: És? Fáj ez neked? Nekem is kis mellem van, de nekem ez így tetszik. Ha valaki megszól ez miatt, megmondom lehet távozni és nagyobbat keresni. :D
21L
miért kellene valamit is visszavágnia, kérdeznie?
"okcsá" ennyi elég, nem kell ilyen emberekkel foglalkozni, főleg nem időt pazarolni. Észjáték is felesleges, úgysem fogja fel az ilyen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!