Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert lett olyan divatos azt...

Miert lett olyan divatos azt mondani, hogy nem létezik a világ?

Figyelt kérdés
Rengeteg ilyen cikkre bukkanok,hogy valójában nem letezik a világ es csak illúzió de akkor akik ezt valljak szerintetek hogy elnek?Vesznek levegot vagy isznak esznek?Végülis az is csak illuzio o szerinuk meg akkor hogy irták le?Meg ha igaz is ők honnan tudnák ?Meg akkor mi az ami van es miert mindenki ugyanabban az "illuzioban" el? Nagyon osszezavart ez...
2015. szept. 15. 17:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"ez csak a fejemben lenne es mindenkinek van egy kepzelt vilaga"

Ez egy másik filozófia, de szerintem mindenki ugyanazt a világot "képzeli". Azaz ami csillagot te látsz, ugyanazokat látom én is. De azért léteznek - szerintem - , mert mi létezünk, nem pedig fordítva, ahogy manapság tanítják sokan, hogy azért létezünk mi, mert valahogy létrejöttünk az "anyagból" (ami ugye nem más, mint részecskék halmaza), és "tudatunk lett" (amiről nem igazán tudják, micsoda, csak a működését lehet mérni). Én a közös tapasztalás, tehát közösen ugyanolyannak megélt virtuális világ elméletét tartom a legvalószínűbbnek.

"mi ertelme a kapcsolatoknak meg az eletnek.Neha az jut eszembe,hogy inkabb meghalnek hogy kiszalljak ebbol a kamubol.."

Mi értelme volna kiszállni? Azt hiszed, véletlenül vagy itt?

Mint említettem, meggyőződésem szerint ez egy (elég alapszintű) tanulási terep. Ez lehet az értelme. Ezért tapasztalunk, ezért vannak próbatételeink, nehézségeink, visszatérő feladataink.

"mar az se tart vissza,hogy akkor a csaladomnak fajdalmat okoznek hiszen csak a fejemben leteznek akkor nem mindegy?"

A családod nem a fejedben létezik. Ők nem anyag, hanem ugyanúgy szellemi tapasztalók, mint te magad. Éppen olyan valóságosak, mint te vagy én. Szerintem, ezt teszem hozzá.

2015. szept. 16. 13:57
 22/24 A kérdező kommentje:
Ha van tudat azt jelenti nincs anyag?Ha van anyag azt jelenti nincs tudat? Miert zarna ki egymast a ketto?!
2015. szept. 17. 02:14
 23/24 anonim ***** válasza:
Nem zárják ki egymást, természetesen mindkettő van, az alá-fölé rendeltség sorrendje azonban nem mindegy. Ráadásul az anyag illuzórikus jellegű (de attól még létezik, mivel tapasztaljuk), a tudat pedig úgy tűnik, nem illuzórikus, de mivel mérni, előállítani nem vagyunk képesek, legfeljebb látni az agyi idegpályák működését, ezért az kevésbé megfogható.
2015. szept. 17. 08:22
 24/24 A kérdező kommentje:
Anyag mar akkor létezett,mikor az ember(a tudataval egyutt) meg sehol.
2015. szept. 17. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!