Miert lett olyan divatos azt mondani, hogy nem létezik a világ?
"ez csak a fejemben lenne es mindenkinek van egy kepzelt vilaga"
Ez egy másik filozófia, de szerintem mindenki ugyanazt a világot "képzeli". Azaz ami csillagot te látsz, ugyanazokat látom én is. De azért léteznek - szerintem - , mert mi létezünk, nem pedig fordítva, ahogy manapság tanítják sokan, hogy azért létezünk mi, mert valahogy létrejöttünk az "anyagból" (ami ugye nem más, mint részecskék halmaza), és "tudatunk lett" (amiről nem igazán tudják, micsoda, csak a működését lehet mérni). Én a közös tapasztalás, tehát közösen ugyanolyannak megélt virtuális világ elméletét tartom a legvalószínűbbnek.
"mi ertelme a kapcsolatoknak meg az eletnek.Neha az jut eszembe,hogy inkabb meghalnek hogy kiszalljak ebbol a kamubol.."
Mi értelme volna kiszállni? Azt hiszed, véletlenül vagy itt?
Mint említettem, meggyőződésem szerint ez egy (elég alapszintű) tanulási terep. Ez lehet az értelme. Ezért tapasztalunk, ezért vannak próbatételeink, nehézségeink, visszatérő feladataink.
"mar az se tart vissza,hogy akkor a csaladomnak fajdalmat okoznek hiszen csak a fejemben leteznek akkor nem mindegy?"
A családod nem a fejedben létezik. Ők nem anyag, hanem ugyanúgy szellemi tapasztalók, mint te magad. Éppen olyan valóságosak, mint te vagy én. Szerintem, ezt teszem hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!