Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert lett olyan divatos azt...

Miert lett olyan divatos azt mondani, hogy nem létezik a világ?

Figyelt kérdés
Rengeteg ilyen cikkre bukkanok,hogy valójában nem letezik a világ es csak illúzió de akkor akik ezt valljak szerintetek hogy elnek?Vesznek levegot vagy isznak esznek?Végülis az is csak illuzio o szerinuk meg akkor hogy irták le?Meg ha igaz is ők honnan tudnák ?Meg akkor mi az ami van es miert mindenki ugyanabban az "illuzioban" el? Nagyon osszezavart ez...
2015. szept. 15. 17:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nem kell ettől annyira megijedni, és vérkomolyan sem kell venni az életet. Attól még, hogy illúzió, bele lehet élni magadat. Ha számítógépes játékot játszol, beleéled magad, pedig végig tudod, hogy nem a valóság.

Szerintem ez az univerzum egy tanulási terep számunkra.

2015. szept. 15. 19:56
 12/24 anonim ***** válasza:

"De jo akkor egyszer letezem egyszer nem"

Létezel. Ez egészen biztosan nem illúzió. A személyiséged, a körülményeid, a külsőd, az állapotod stb. már egész más dolog. Az illúziót persze nem úgy kell érteni, hogy "hopp, akkor most megváltoztatom" - visszakanyarodva a számítógépes játékra, ott sem tudod megváltoztatni a körülményeket, ok-okozat mentén folyik a játék egy igen leszabályozott környezetben. Akkor tudnál csak belenyúlni, ha te volnál a programozó.

2015. szept. 15. 19:58
 13/24 A kérdező kommentje:
De akkor nem ugy kell erteni hogy a kulvilagot csak ugy kepzeljuk?
2015. szept. 15. 20:11
 14/24 A kérdező kommentje:
Meg most egy tudományos tény hogy a vilag amiben elunk nincs akkor mi van? Mikor peldaul nezem a csillagokat este hogy milyen szepek azt csak en kepzelem?Mikor napozok es lebarnulok azt is csak kepzelem meg a csaladomat is mindent?Es meg ne ijedjek meg?:D
2015. szept. 15. 20:18
 15/24 anonim ***** válasza:

"De akkor nem ugy kell erteni hogy a kulvilagot csak ugy kepzeljuk?"

Nem tudom megmondani, sokat gondolkozom ezen. Nem biztos, hogy emberi fogalmakkal vissza lehet ezt adni. Vannak olyan nézetek, miszerint az egész univerzum egy közös "hipnózis" eredménye, mások szerint szimulált program; létező tér is lehet, amelyre sajátos szabályok vonatkoznak, és amíg benne vagyunk (értsd: "élünk"), addig ezeknek vagyunk alávetve.

Önmagában már az az elképzelés is ijesztő, hogy nincs más különbség a szilárd, a légnemű és a folyékony anyag között: mindegyik részecskékből tevődik össze, csak hol sűrűbben vannak ezek, hol erősebb kötésben. De voltaképpen a testünk sem más, mint láthatatlanul kicsi részecskékből (és azok még kisebb alkotóelemeiből) álló halmaz. Ehhez képest a holografikus univerzum már nem olyan nagy ugrás, és nem is olyan ijesztő.

2015. szept. 15. 20:20
 16/24 A kérdező kommentje:
De attol meg mert valami valamibol all ossze pl emberi test atombokbol az azt jelenti hogy az emberi test nem letezik? Ha valami valamibol all ossze akkor mar illuzio?
2015. szept. 15. 20:33
 17/24 anonim ***** válasza:
én szeretném azt gondolni,hogy ez igazi...még akkor is,ha rossz...mielőtt megnéztem a Mátrixot,meg olvastam hasonló dolgokat,azóta sokkal depressziósabb lettem,és már nem tudok olyan lenni,mint régen
2015. szept. 15. 20:34
 18/24 anonim ***** válasza:

"az azt jelenti hogy az emberi test nem letezik?"

Ez pusztán filozófiai kérdés. Létezik, mert tapasztalod. Ennyi erővel semmi nem létezik, mert minden univerzumban - legjobb tudásunk szerint - részecskékből áll össze.

Ettől még a hétköznapi életben ugyanúgy enned kell, szükségleteid, vágyaid vannak - nem ír felül semmit, csak ráébredt az ember néhány dologra, ami látszólag nem úgy van. (Érdekes, hogy az ókori görögök már úgy feltételezték a részecskék létét, hogy semmi eszközük nem volt arra, hogy bebizonyítsák.)

2015. szept. 15. 20:37
 19/24 A kérdező kommentje:
En nagyon remelem hogy valodi a vilag,mivel miota en is belebonyolodtam ebbe a temaba teljesen magam alatt vagyok.Pl mikor 10honapos unokaocsemmel katszok es kacag akkor beugrik ez a minden csak illuzio kepes vagyok elsirni magam,hogy nem lehet hogy en ezt csak kepzelem vagy hogy nem valodi meg amikor olyan szep este az eg es nezem a csillagokat is megijedek ,hogy ez csak a fejemben lenne es mindenkinek van egy kepzelt vilaga akkor mi ertelme a kapcsolatoknak meg az eletnek.Neha az jut eszembe,hogy inkabb meghalnek hogy kiszalljak ebbol a kamubol..
2015. szept. 15. 21:00
 20/24 A kérdező kommentje:
Es mar az se tart vissza,hogy akkor a csaladomnak fajdalmat okoznek hiszen csak a fejemben leteznek akkor nem mindegy?
2015. szept. 15. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!