Túl sok dolog érdekel. Ez nagy baj?
Most vagyok 8.-os,hamarosan gimnáziumot kéne választanom ( igen gimnáziumot,nem megyek szakközépbe / szakmunkásba) és az a helyzet túl sok minden érdekel.
Szeretem a földrajzot,a biológiát,a kémiát,a fizikát,a számtechet,a történelmet és a rajzot.
Volt már néhány pályaválasztási óránk ,és mindenki tudta ,hogy hova akar menni,mit szeretne dolgozni a jövőben,csak én nem. Igazság szerint vaciláltam hogy milyen állásokat/ munkákat mondjak a jövőbeli énem számára,de ebből legalább 10 db foglalkozás lett.
Nem tudom milyen gimnáziumba menjek,ez nagyon aggaszt engem,mindjárt itt az idő.
Bocsi a helyesírási hibákért ,telefonról vagyok.
Húhú, gondok vannak..
A gimnázium azért gimnázium, mert lós_-ra nem szakosít (maximum nyelv, az meg kb mindenhova kell).
Tehát konkrétan tökmindegy melyik gimnáziumba mész, onnan még akármi lehetsz..
Én pl most vagyok tizedikes (gimnazista), és mostanság kezd körvonalazódni bennem, hogy mi szeretnék lenni..
Későn érő típus vagy.
Én is az voltam.
Ilyenkor az a lényeg, hogy tarts ki valami mellett.
Én is kb. mindent akartam egyszerre.
Akartam fizikus lenni és matematikus és orvos és még sok minden.
az a baj a természettudományokkal, hogy többféle lehetőség van bennük. lehetsz akár tanár, orvos, gyógyszerész vagy bármely más egészségtudományi kari szakirányt is választhatod. innentől kezdve meg el kell dönteni, hogy szeretnél-e emberekkel foglalkozni vagy sem.
amúgy nem tudom mi bajod van a szakközéppel meg a szakmunkással. onnan is lehet jelentkezni bárhova. mondjuk ez is annak való inkább, akinek vannak elképzelései.
szerintem földrajzzal nem sokra mennél. biológia-fizika-kémia több a lehetőség. informatikában szintén jó lehetőségek vannak rajz inkább akkor jó, ha művészeti ágban szeretnél elhelyezkedni, amivel itthon nem sokra mész, de szerintem sehol sem.
Nem "emelt szintűre" mész, legfeljebb olyan gimibe, ahol valamit emelt óraszámban tanulhatsz. De ez tök lényegtelen. Főleg, ha nem a matek, vagy valamelyik nyelv a kiszemelt tárgyad, mert általában ezt a két tárgyat szokták itt-ott emelt óraszámban tanítani. A többi tárgy tekintetében úgyis a tanár kvalitása, valamint a te hozzáállásod lesz a mérvadó.
De ha nagyon be akarod kategorizálni magad, nekem úgy tűnik, te inkább reálos alkat vagy. A 7 felsorolt érdeklődési területből 5 reál, 1 humán, 1 pedig művészeti jellegű.
Időd meg van, hisz a gimnáziumnak pont az a lényege, hogy adjon egy erős, általános alapot minden téren, amiből bármerre el lehessen indulni.
Majd 11.-től választhatsz fakultációt, de még az sem kötelez semmire. Szóval még van 4 éved arra, hogy dönts, és hidd el, addig sokat fogsz még formálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!