Néhány embert mi hajtja, hogy ennyire hajkurássza a pénzt?
Tegnap segítettem egy néninek lakást venni(5 millió Ft), az eladó egy vadi új Audival jött, elmondása szerint dupla annyit ért az autója, mint a lakás(merthogy megkérdőjeleztem a lakás tulajdoni lapját, hogy nincs) hogy ő kizárt, hogy csaló legyen. Ő vitt minket a helyszínre, de közben folyamatosan telefonált a fél világgal, lakásfelújításokat, autókereskedéseket intézett, meg még a részvényekről is zagyvált elég fura stílusban valakivel.
A pali aznap több pénzt szedett össze, mint én 5 év alatt.
Gondoltam a végén megkérdezem tőle, hogy gyűjt valamire? (tengeralattjáró, hadihajó, egy komplett ország, stb)
9-es
A probléma ezzel az érveléseddel az,hogy Nyugat-Európában a vállalkozók sem rohannak egésznap,itt meg annyit kell a sok pénzért dolgoznia,meg rohannia egésznap,hogy a szive majd kiugrik a helyéről a nagy hajtásban.
Ne mond már nekem,hogy egészséges életmód az,hogy a fülén van egésznap a telefon,rohan össze vissza,rendszertelenül étkezik,és küzben az idegesség kiül az évek alatt az arcára. Torzul a személyisége is,és akkor még élete sincs mert nem tud fenntartani egy normális kapcsolatot sem.
Senki nem mondja hogy egészséges, magam sem végezném a munkájukat.
De pont ugyanúgy hajtják az átlag dolgozót, gyári munkást is, ugyanúgy csesztetik a bolti eladót, ugyanúgy stresszel a minimálbéres is mint a gazdag.
Csak épp az ilyen emberek pont hogy tudnak kapcsolatot építeni, ebből áll a munkájuk. A legtöbb vállalkozó akit látok, annak kiterjedt ismerősi köre van, több gyereke, családja. És nincs kevesebbet a családjával, mint a 2-3 műszakban dolgozó munkás, vagy 10 órás műszakban lévő segédmunkás. Csak épp az utóbbinak nincs is miből élni, mert örül ha a számlákat kifizeti hó végéig, nem hogy "éljen".
És továbbra is ezt látom, hogy a kérdező is, meg sokan azonnal elítélnek mindenkit "ku..va anyját hogy pénze van neki" alapon.
Többféle vállalkozó és többféle vállalkozás van. Az egyik hajtósabb, a másik nem annyira.
Sajnos a kiadom az üzletet és hátradőlök ma már nem annyira működik. A vállalkozási kedv nincs az egekben. A legforgalmasabb helyeken is mennek tönkre üzletek, így aztán rendszeresen újra és újra ki kell adni. Ezen kívül alacsony a megtérülésük. Kifizetsz több milliót, hogy megvedd majd kiadod pár 10ezerért.. kezdő vállalkozó nem bírja, ezt örökségből, nyereményből, vagy hitelből, esetleg más vállalkozásból összeszedett pénzből lehet elkezdeni.
A hajtósabb vállalkozók között is egyre többen vannak akik megengedhetik maguknak, hogy elmenjenek pár napra wellnesfürdőzni vagy egy évben egyszer 2-3 hétre pihenni. Saját konditerem, masszőr, rendszeres orvosi kontroll. Ezek egyre jobban terjednek, mivel rájöttek, hogy a hajtás mellett sem szeretnének ahogy írod 50 évesen felfordulni. És ahogy Komment Huszár írja: ha meg is történik akkor is gondoskodtak a családjukról.
Én voltam jómódú (gazdagság az nem a havi 3-400 ezernél kezdődik) és sokféle vállalkozót láttam. Van aki kompenzálásból (pl. nagyon kis faluból nagy szegénységből jött aranyműves aki 40 évesen attól ember, hogy két huszonéves csajjal jár) van aki hajtásból (mert apja-anyja is ezt csinálta, nem is jut eszébe, hogy henyélni is lehetne), van aki adrenalinból (mert nyüzsögni szeret, minden lében kanál és azt hiszi nélküle megáll a világ) és van aki zsugoriságból és még számtalan indokkal él így. de.de.de. azok, akik napi 10-12 órákat dolgoznak 2-300 ezerért nem ugyanezért dolgoznak? Már ők sem a napi betevőért viselik el a hülye főnöküket a multinál. Akkor mitől mások mint a vállalkozó aki saját magának hajt?
Aki pedig nem akar többet mit gondol, miből fog élni 10 év múlva? Miből neveli a gyerekét? Miből él, ha felmondanak neki?
És félreértés ne essék. Nem az a baj, ha valakinek jelenleg nincs sok. Hanem az, ha megelégszik a 75.000-el amit odalöknek neki és azt hiszi, hogy ezzel rendben van az élete.
Az ilyen vállalkozónak ez reklám.
Nem állhat meg, mert legközelebb nem hívják fel.
Ismerősöm ilyen, vannak olyan üzletei, amin kb 1-2 ezer forintot keres(persze hangsúlyozza, h majd jössz eggyel meg bla bla bla), de beüti, mert utána az lesz az "ügyfelekben" hogy őt kell keresni, mert érti a dolgát.
Másik pedig, hogy el lehet érni egy szintet, amikor már eltart a pénzed.
Komment Huszár gondolom te is ilyen körökben pörögsz, azért vered itt a nyálad a kérdésemben meg a gyk-n.
Te meg az a tipikus sz.reveő sznob zsidógyerek vagy, akinek nincs semmije, de veri magát a nagy büdös semmire.
Vagy apucianyucid rakta a kis se.gged alá a jólétet, és azt hiszed, most te vagy a janigyerek.
Én még mindig szánalmasnak tartom a hozzád hasonló arcoskodó kis férgeket, így is megvan az a jövedelmem, ami nekem bőven elég, de az ilyen kullancsok, akik átgázolnak mindenkin, és nyomorba döntenek simán családokat, csak hogy villogtassák, milyük van, tudnám a nyakát kitörni mindnek.
Ezért is vagyok allergiás minden főnökre, rég nem volt már fönököm, egykettőt már meg is ruháztam rendesen, jól is esett komolyan.
De hát csak a neten van nagy arca mindegyiknek, élőben szaladnak anyukájukhoz mind.
"Senki nem mondja hogy egészséges, magam sem végezném a munkájukat. "
Akkor meg mi az anyukádat vered itt magad, ha semmi közöd ehhez a réteghez, te majomgyerek...
A többieknek köszönöm a válaszokat, kommenthuszár meg elmehet anyukájába...
(miért gondolják sznobériáék, hogy ilyenkor irigy az ember a törtető, hajcsár életmódjukra? Az embernek az élettársával együtt, aki ha szintén jól keres, megvan a havi kb 500e-1m közötti összeg, ennek bőven elégnek kell lennie mindenre, kivéve ha nem a Kanái-szigetekre akar menni minden hétvégén, vagy gyűjt egy repülőgépparkra, falura, stb.
Egyelőre én láttam a főszert, egy elzsírosodott, láthatóan szívritmuszavaros pali volt, tonnaszámra zabálhatta a xanax-ot, úgy vezetett, hogy a hajam az égnek állt tőle, közben telefonált, meg zabálta a burgermenüt, blablabla.
De, volt neki szép új Audi Q5, meg 3 titkárnő, stb.
Ezek mind ilyen tipikus elkényeztetett mamakedvencei, akiket nem vertek el még úgy istenigazából, ezért bánnak úgy az emberekkel, meg mindenkivel.
Húúúú de irigy vagyok, olyan irigy vagyok, majd megsárgulok, tényleg már tiszta irigy vagyok....:DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!