Az ember miért utál néhány kaját úgy, hogy felfordul a gyomra?
Egyes ízekhez hozzá lehet szokni, meg lehet szeretni, és meg lehet utálni is ha már túl sokat ettünk belőle, vagy ha ránktukmálták mindig.
Valamilyen gyerekkori trauma a kajával, vagy valamilyen hasonló állagú kajával kapcsolatban, ami lehet akár egy apróság is, amit annak idején szörnyűnek élt meg, csak már nem emlékszik rá.
De az is elképzelhető, hogy az emberek mind kicsit másképp érzékelik az ízeket, ízösszetételeket, amit nem hiszek egyébként.
Nem tudom. De pl. én a kávétól meg a sima marcipántól (ami nem ilyen gyümölcsizével feltuningolt) konkrétan hányni tudnék, és nem emlékszem semmilyen traumára, ami ezekhez lenne köthető. Ellenben gyanítom, hogy a sült-főtt paprika, a spenót, a brokkoli iránt érzett utálatom a tukmálásnak köszönhető :D.
A mákot meg pl. azért utáltam meg, mert idegesített, hogy beleragad a fogba, és utána fogat kell mosni :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!