Miért lett ennyire embertelen a fiatalok jelentős része?
Utoso senkinek nem szantam, se celoztam az üzenetemel:)
A kerdezönbek irtam.
Amugy en sem bantok senkit, ezt a gyerkek többségere ertetem.
Ha valakit bantanak akkor ez valahol valakinek megnyugtato, hogy nem öt piszkaljak es inkabb beszál a buliba.
"Igy van. 14es kivonta magát a közösségből, magát többre tartotta náluk, aztán csodálkozott. Van egy rossz hírem: a munkahelyeken is csapatban dolgoznak az emberek. Aki pedig érezteti hogy ő jobb, több a többieknél, főleg úgy hogy erre semmi oka nincs, azt ott sem fogják szeretni."
Igazad van, de szigorúan nevelt, érzékenylelkű 6-12 évesként szerintem nem sokan akartak volna azokkal barátkozni akik már eleve úgy álltak hozzá hogy nyomi stréber csak mert nem állt bukásra a tantárgyak feléből. Ezek a gyerekek beszóltak a tanárnak, dobálóztak órán, szórakozásból vertek kisebbeket, menőzésből nem csináltak házi feladatot, és 10-11 évesen már cigiztek és lógtak is az iskolából.
Egy kamaszkorba érő, vagy még azelőtt lévő gyereknek (akit az ilyenért a szülei már rég intézetbe raktak volna) nem az erre az első reakciója hogy tettesse a barátságot.
Emlékszem hányszor akartam barátkozni, voltam kedves velük, próbáltam beszélgetni semleges dolgokról, mindannyiszor azt kaptam vissza hogy "takarodj te nyomorék", ha mégis elfogadták a segítséget másnapra ugyanúgy én voltam a g*** meg a nevetség tárgya, hiába adtam oda hogy lemásolják a leckét.
Mikor fociról, popsztárokról beszéltek ahhoz pedig nem tudtam hozzászólni és nem is érdekelt, viszont az egy-két barátommal akivel volt közös témánk meg vígan elvoltunk. Igaz, mi lettünk az "állatb*** stréber nyomoroncok", de ha az volt a normális amit ők csináltak, akkor inkább voltam/lennék az amiért bénának számítottam.
A többsége nem kimondottan ilyen, csak könnyen befolyásolható, és ha az "osztály urai" azt mondják, ugorjon a kútba, beleugrik. Nagyon sokszor csak 1-2 gyerek uszítja a kiközösítettek ellen az egész osztályt. A felbujtónak tényleg nincs bűntudata, mert abban leli kedvét, hogy kínozzon másokat, és azt tapossa el, akit akar. Igaz, hogy a többiek is hibásak, de valószínűleg maguktól nem bántanák azokat, akiket kiszemeltek a felbujtók.
A "miért hagyja magát" hozzáállást el kéne felejteni, mert sok esetben akármit is csinál, nem tudja megvédeni magát. Azért is fajulhatnak el ennyire a dolgok, mert a tanárok nem szabhatnak ki komolyabb büntetést, és testi fenyítést, ha meg akarják tartani az állásukat, és sokan le is sz**rják. Pedig sokan tényleg csak abból értenek, ha kapnak 1-2 pofont, majd az igazgatótól intőt, az ejnye-bejnye nem használ nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!