Ha valamiért arra kerülne a sor, hogy őjra kötelező lenne a katonaság hány éves kortól lenne kötelező?
Hat, 7. evtol a 20.-ig ahogy Spartaban.
Az alatt komolytalansag az egesz, nem?
(A hadba hivhatosag meg 60. tartson, ofc. Mindket nemnel.)
18. Innentől leszel nagykorú. Természetesen csak a férfiakra vonatkozik amit meg lehet érteni. Én csak azt nem tudom megérteni hogy a sok unatkozó nő miért szokta olyan dologról osztani az észt amit nem.élt át, nem is fog, nem is vonatkozik rá és távolí ívben elkerülné. De a témában nagyon benne szoktak lenni és szivük szerint mindenkire ráférne (ők természetesen kivételek)
Ne értsetek félre. Evvel a véleménnyel nincs bajom ha egy olyan ember szájából hallom aki tudja is mit beszél mert már esetleg átélte, vagy legalább úgy jártatja a száját hogy magát nem vonja ki azaz szükség esetén ő is bevonulna.
Szerintem is 18 évtől. Sorkatonáknál ez a legésszerűbb, egyrészt fiatalkorúakat nem fognak behívni, mivel ott csinálnak felelősségteljes dolgokat (lövészet, gránátdobás, őrség, a technika üzemeltetése, magának a laktanyának a működtetése, stb.), másrészt minél fiatalabbak a sorkatonák, annál könnyebb őket fegyelmezni, kiképezni, még nem fejlődött ki annyira az egyéniségük.
Én 1 évig voltam sorkatona, az első másfél hónapnak volt értelme, akkor intenzív (magyar sorkatonai szinten) kiképzést kaptunk, az a része hasznos volt. Utána viszont a hátralevő idő legnagyobb részében nem csináltunk semmit, az ilyen nagyon demoralizáló. Összességében nézve férfias dolog a katonaság, de aki nem élte át, nem volt abban a közösségben, az a számítógép előtt nem igazán tudja, miről beszél, nem tudja megítélni. A legtöbb srácnak segített a férfivá válása folyamán. Furcsa érzés az egész így évek távlatából, de ha ezen egyszer részt vettél, akkor örökre katona maradsz egy kicsit, csak már nincs rajtad egyenruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!