Ha túlságosan depressziós vagyok ahoz, hogy iskolába menjek, kihez fordulhatnék igazolásért?
Menjél csak iskolába kisfiam. Iskolaundorod van neked, nem depressziód. Mindenki jár iskolába, ne keresd a kifogásokat!
Inkább tanulni kéne, mert a helyesírásod alapján igencsak rád fér. Azért kell oda járni, hogy ne legyél buta tök, mint amilyen most vagy.
Most lett, pusztán az életérzéstől, hogy iskolába kell menni.
Nem kéne iskolába járnom, nincs érzékem azokhoz a tárgyakhoz amiket ott tanítanak, szóval csak az adófizetők és az állam pénzét pazarlom.
Viszont muszáj érettségit szereznem, ezért nem otthagyni akarom sulit csak kevesebbet járni.
Majd olyan munkát választok a későbbiekben, hogy éjszakai műszakos legyek, vagy otthon is elvégezhessem a munkát, így nem kerülök hasonló helyzetekbe.
Szakközép
Nem, ez a suli lazább is mint ahol kezdtem.
Lefeküdni nem bírok mivel, arra ébredek, hogy indulhatok az iskolába. Így próbálom évek óta minden egyes nap halogatni a dolgot. Reggel meg bármit megtennék, hogy ne kelljen felkelni. Aztán ahogy végzek, szórakozással próbálom bepótolni azt az időt amit elvesztegettem iskolába. Így semmire nem marad időm. Úgy érzem lemaradok világ dolgairól. Semmi nincs ami érintené az érdeklődési köreimet.
Ezt az életmódot, ezt a rendszert utálom.
Két lehetőség van. Én leírom mindkettőt, utána meg eldöntöd, melyik helyzetben vagy te.
1) Évkezdéssel járó fásultság. Ez minden diákkal megesik, elvégre vége a hosszú nyári szünetnek, újra iskolába kell járni. Nem lehet akármeddig aludni, újra jönnek a házi feladatok, a tanulás, és minden, ami ezzel jár. Ezen túl véget ér a nyár, egyre hosszabbak az éjszakák, borús az idő, szintén rossz hatással lehet az ember hangulatára.
Amennyiben ennyi, és csak ennyi a probléma, akkor nincs semmi teendő, idővel beleszoksz.
2) Komolyabb, pszichés probléma van a háttérben. Ez is elképzelhető. Múltbeli (sorozatos) kudarcok, esetleg az életben történt trauma, amit nem sikerült kiheverni. A levertség, fásultság állandó, gyakran vagy szomorú, sokszor ingadozó a kedélyállapotod. Esetleg öngyilkossággal kapcsolatos gondolataid vannak. Spontán módon rád tör a sírás.
Amennyiben ez a probléma áll fenn, mielőbb segítségre van szükséged. Először a házi orvosoddal konzultálj, ő majd továbbirányít a pszichológiára. De ekkor fontos, hogy pontosan elmond az orvosnak a panaszod. És ha tudod, a szüleiddel is beszéld meg.
Szóval gondold át, hogy a fenti kettő közül melyik állapot jellemző rád, és aszerint cselekedj.
Talán át kellene gondolnod hogy mi iránt vonzódsz és azt tanulni. Azt nem írtad hogy milyen tantárgyakat oktatnak a szakközépbe. Nem tudom elképzelni hogy mindet mélységesen utálod.
A matematikát én is rühelltem viszont a történelmet s irodalmat szerettem.
Vagy racionális gondolkodású vagy (matek,kémia stb.) vagy álmodozó,ábrándozó lelkületű ( irodalom,versek, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!