Mi a különbség a negatív és az az antihős karakterek között?
Az antihősnek ugyanúgy vannak céljai, elvei mint a hősnek, csak a hős nyer(igazából aki nyer az lesz a hős).
Pl Hitler antihős, vagy a most kijött Bosszúállókban Ultron
1-es és 2-es és 5-ös válaszolók. Teljesen rosszul gondoljátok. Ultron, Joffrey, stb. akiket írtatok, ők nem antihősök, hanem gonosz karakterek. És itt a pont. Semmi közük az antihősökhöz. Emellett a szuperképesség megléte, vagy hiánya sem csinál senkiből antihőst.
Azt nem értem, hogyha nem tudjátok, akkor miért válaszoltok?
A 4-es válaszoló jókat ír.
A hős, akinek van erkölcsi morálja, mint pl. Batmannek, vagy Supermannek. Elkapja a bűnözőket, de a továbbiakban az igazságszolgáltatásra bízza őket, és nem ő szolgáltat igazságot.
Az antihőst pedig nem korlátozzák a társadalmi normák. Ő úgy szolgáltat igazságot, hogy nem törődik a bűnözők jogaival. Pl. a Megtorló, vagy Spawn.
Tehát az antihős is pozitív karakter, az igazság oldalán áll, de ennek ellenére mégsem az erkölcs mintaképe.
10:30-as válaszoló!
Teljesen igazad van, sajnos elnéztem. Visszavonom amit írtam rád vonatkozólag. Elnézésedet kérem!
10:48
Ultron alapból gonosz. Ugyanis ő nem a gonoszokat akarja megbüntetni, hanem az egész emberiséget kiirtani. Az más kérdés, hogy ő szentül meg van róla győződve, hogy az emberiséget csak így lehet megtisztítani.
Egy antihős látja, és tudja, hogy aki ellen harcol az gonosz. Ultron pedig azt képzeli be magának, hogy mindenki gonosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!