Ha a "gazdag" szót hallod, mire asszociálsz? Ilyen házra, tárgyakra, márkákra stb?
Sokkal több bevételre, mint ami szükséges. A szükségesnek a többszörösére, min. 20-szorosára.
Alapvetően olyan bevételi forrásra, ami akkor sem apadna el, ha az illető nem dolgozna rajta (jogdíjak, vállalatok, befektetések, stb.)
"minden gyerekének saját tévéje vagy saját gardrób/fürdőszoba"
Ne viccelj, ez a létminimum alatt élőknek is meglehet, 1 Ft közelében kapsz egy régi TV-t apróhirdetésben/aukción a neten, egy fürdőszoba pedig olyan dolog, amit egyszer kell megvenni, utána nem kér enni. Kb. 200 E Ft-ból megvan.
En arra asszocialok, hogy engem nagy volumenu ugyved csalad is lopott mar meg ... elloptak a biciklimet. Tok nevetseges es pitianer (de igaz) :)
Rozsadombi uriemberek, orszaggyulesi kepviselok, epitesi vallalkozok ... es meg sem adjak vissza a bicomat, mert a drogos kislanyuk lenyulta, eladta es cuccot vasarolt belole :P
"Ne viccelj, ez a létminimum alatt élőknek is meglehet, 1 Ft közelében kapsz egy régi TV-t apróhirdetésben/aukción a neten, egy fürdőszoba pedig olyan dolog, amit egyszer kell megvenni, utána nem kér enni. Kb. 200 E Ft-ból megvan."
Épp ezét kérdeztem, hogy milyennek képzelitek, mert nyilván a gazdag embernek nem régi tv-je van. Eddig nem sok választ kaptam, mert értem, amit állítasz, de én csak példákat vetettem fel.
Várok további válaszokat.
A biciklit sajnálom, de nem azt kérdeztem, hogy ki szemét meg ki nem-
Gazdag = oligarcha. Gazdag = bűnöző.
Még olyan emberrel nem találkoztam, aki ne úgy gazdagodott volna meg, hogy szétlopta az agyát a rendszerváltáskor.
Akinek két kocsija van, az szerintem sem gazdag, hanem középosztálybeli. A gazdagok akiket én ismerek hajókat tartanak fent az Adrián, van több nyaralójuk szerte-szét az országban és külföldön, valamint megengedhetik maguknak, hogy passzióból építkezzenek vidéken 80-100 millióból.
A normális gazdagokon egyébként nem látszik, hogy gazdagok. Ugyanolyan hétköznapi ruhákban járnak, mint én.
De nekik is van nyaralójuk meg hajójuk, nem?
Köszönöm a választ.
Nem. Továbbra is tartom, hogy a bevétel nagysága teszi az embert gazdaggá, és nem a kiadási szokásai.
Ahogy a 2-ben írtam.
Nem mindenki szeret tárgyakat felhalmozni maga köré. Az inkább rabság, mert a karbantartásával kell akkor foglalkozni sokat, és nincs idő élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!