Miért végzem más dolgát szívesebben mint a sajátom?
Motivációs problémáim vannak. Egyedül élek, egyetemre járok, a saját tennivalómat mindig halasztgatom, viszont barátoknak és kedves/szimpatikus csajoknak szívesen segítek még ha hasonló feladatuk van mint nekem (amit halasztgatok) akkor is. Értük megtanulok dolgokat, hogy elmagyarázhassam. Egyszer egy vizsgaszesszióban összejöttem egy lánnyal és akkor voltak a legjobb jegyeim, mert egymást biztattuk, így utólag úgy élem meg mintha érte tanultam volna. A szüleim biztatnak, de sokat nem segít. Nem tudom, mit csináljak, hogy csináljam, mire gondoljak, hogy motiváltabb legyek. A szakmát szeretem amit tanulok és meglehet élni belőle. Talán egy "erős" nő segítene a legtöbbet (ahogy mondják: "Minden sikeres férfi mögött egy erős nő áll.")
Ti voltatok már így? Mi segíthet szerintetek?
(bocsi ha nem a megfelelő kategóriába írtam)
Én is voltam már így sokszor. Meg kellett volna tanulnom valamit, időm is lett volna rá, és nem is volt nehéz, mégsem csináltam meg, mert egyszerűen nem volt elég motivációm. Aztán ha ugyanazt a dolgot kérte tőlem valaki, érdekes módon rögtön nekiláttam. Gimiben csak és kizárólag akkor csináltam meg a matekházikat, ha tudtam, hogy más le akarja rólam másolni. Magam miatt nem tettem volna meg.
Talán azért van ez, mert jobban motivált a kedvesség, hála, jó szavak azoktól, akiknek segítettem, mint ahogy a tudás maga motivált volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!