Nagyon ciki volt 30 évesen sírni emiatt?
Nő vagyok,vagy hát inkább kislánynak éreztem magam. Egy hülye fesztiválon voltunk,ahol volt egy létramászós sátor,ahol csomó jó dolgot lehetett nyerni,ha időre teljesítetted,amit kellett. Nem volt nehéz,tömött sorokban,jó tempóban haladtak az emberek,garantált nyeremény is volt,mindenki nyert. Mindenki megoldotta,aztán rám került a sor. A létrára fel is másztam,megoldottam,de nem időre,én kicsúsztam az időből. Mindenki csak nézett,hogy ez hogy lehet,s az a legdühítőbb,hogy a fődíjat vittem volna el,ha nem csúszok ki az időből,mert a feladatot megoldottam. Így nem kaptam meg,de azért hoztak egy vigaszdíjat,egy bóvli gyerek műanyag napszemüveg,hogy én se menjek már el üres kézzel,mert a hostessek szerint 3 napja állnak ott,de ilyen még nem volt,mindenkinek rutinfeladat volt,és mindenki elvitte azt,amit nyert.
A legrosszabb az volt,hogy kb 200 ember előtt égtem le. Szégyen,de alig tudtam tartani a könnyeimet,utána pedig elkezdtem sírni. Nem a bóvli vacak miatt,mert a fődíjból is veszek tízet,ha akarok,hanem hogy miért pont velem történik ez.
Hülyeség is volt belemennem,mert én voltam az,akit érettségiig gúnyoltak az iskolában,mert a szülei felmentették tesiből,mert gyenge voltam,és azt mondták nekem,hogy örüljek,ha a saját lábamon megállok,s nem esek el benne. Komoly indoka nem volt a féltésnek,de 15 évesen rettegtem az utcára menni,mert addig egyedül sehova nem mehettem. Bicikliről,sportról szó sem lehetett,mert 'nem vagy elég ügyes hozzá'
55 kg-san érettségiztem,de most,12 évvel később felszaladtam 67 kg-ra,sosem voltam még ennyi. 160 cm vagyok. Anyám ahányszor meglát,bálnáz,korhol,szégyelljem magam,pedig alig bírok fogyni,hormonbetegségem is van. Már arra is gondoltam,hogy amit megeszek,kihányom,mert már nem bírom,hogy mutogatja nekem az anyám a jobbnál jobb nőket,hogy úgy kéne kinéznem.
És szégyen-nem szégyen,sírtam,csak sírtam,hogy ami másnak rutinfeladat,még az sem megy nekem. Mert alapból lassú vagyok,ahogy anyu mondja: 'lassú vagy,mint apád'. Meg: 'alacsony,dugó,és még széltében is nő'
Miért is gondoltam,hogy ez az ügyetlenségem,lassúságom,lúzerségem bármit is változott az évek során. Nem kellett volna megpróbálnom. A mai napig megkapom,hogy ne csináld,mert elesel/elütnek/elsüllyedsz (hogy ne ússzak,mert belefulladok a medencébe,idézem: 'az én ügyességemmel', bár valamikor úszni is tudtam,meg biciklizni is szerettem).
Nem vele élek,ez is bonyolult. 1 éve szöktem el otthonról,mert anyu nekem más párt nézett ki,mint akivel most vagyok,a másikkal nem jöttem ki. Ezt is azóta hallgatom,hogy én nem jövök ki az értelmiségivel (diplomás),az alacsonyabb szintű való nekem (érettségi+szakma+nyelvvizsga miatt kiváltatlan diploma),mert egy szinten vagyunk (3 diplomát végeztem el,kettőhöz még a szakdolgozatomat írom).
Az értelmiségi ott alázott meg,ahol tudott,hogy nézek ki,vágassam rövidre a hajamat,mert nem áll jól (később bevallotta,hogy de), sütöttem neki kétféle sütit,egy az egyben lesz.arozta,hogy lehet ilyen sz.art csinálni,amit főzök,az is f.os,később befalta,mikor megkérdeztem,ez mi volt,azt mondta,nagyon is ízlik neki,csak kell nekem a nevelés,nehogy elbízzam magam. 26 éves voltam ekkor. Anyuval folyamatos kapcsolatot tartott és tart a mai napig,rólam számolt be,közösen beszéltek meg mindent,nekem nem volt beleszólásom,most pedig anyunak sír,hogy elhagytam. Nem bírtam,elszöktem,mert anyu úgy rendezte volna,hogy házasság után is vele lakunk,minden jó lesz,ez egy rendes ember,és ne mondjam már,hogy nincs egy önálló akaratom se,'az a bajom,hogy nincs bajom'. Csak épp a mosógépet se engedte bekapcsolni,mert elrontom,főzni főzögettem,de ha nem abban a lábasban,amit kirakott nekem hozzá,ordítás volt.
Elszöktem az új párommal,aki rám hagyja,csináljam,ahogy szeretném,neki úgy jó,a legutolsó zacskós levest is élvezettel eszi meg és megköszöni. Anyu hívogat,gyaláz,k.urváz,bálnáz,ha nem veszem fel,smsben írja. Páromnak mondtam,hogy nehéz lesz talpra állnom,én nem vagyok olyan,mint a többi ember,bár az akarok lenni,különcnek érzem magam,de nem akarok az lenni,és sírógörcsök fognak el a legváratlanabb pillanatban. Ez is egy volt közülük. Páromnak nyílik a bicska a zsebében,idő kérdése,mikor olvas be anyunak és exemnek,alig tudom visszafogni.
Köszönöm mindenki válaszait és kedves szavait!
Nyolcasnak pontosítanék: nem hisztizve sírtam,hanem csendben,megállíthatatlanul folyt a könnyem lefelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!