Miért van az, hogy sok kövér ember nem látja magát akkorának mint amekkora?
Sokszor hallom azt, hogy én nem vagyok kövér csak teltkarcsú, nem vagyok kövér csak kicsit duci, van pár kg feleslegem de nem vészes. Közben meg valami iszonyat dagadtak. Nem látják magukat? Esetleg tudják az igazat, de azt gondolják ha hazudnak akkor becsaphatják a többi embert akik viszont látják őket akármit is mondanak...?
Szóval szerintetek ennek mi az oka?
Látom kiragadtad a lényeget az írásomból. Oké. Legyen az az egészséges.
Csak kíváncsiságból kérdezem ezeket.
Hány percet tusz úgy futni, hogy nem emelkedik meg nagyon a pulzusod?
Hány olyan sporotlót láttál akinek 25-30 vagy afölötti testzsír %-a van? Ne élsportolóra gondolja akinek ez az élete és esetleg túl is edzi magát stb. csak aki akár hobbiból de már évek óta rendszeresen sportol valamit.
Szerinted van különbség aközött, ha valaki egészséges ételekkel tartja fenn mondjuk a 25%-ot és aközött ha valaki eszi a szénhidrát és zsírbombákat nap mint nap és ezzel tartja fenn a 25%-ot? Vajon számít-e az étkezés amiről sokkal többet beszéltem, mint a testzsírról?
"Hány percet tusz úgy futni, hogy nem emelkedik meg nagyon a pulzusod? "
A futástól el vagyok tiltva, úgyhogy egy percet sem...
De kerékpárral több órát lenyomok így alacsony sebességgel. 20 km/h-t pedig 2 órán át bírok tartani. Nem, nem szobabiciklin.
"Hány olyan sporotlót láttál akinek 25-30 vagy afölötti testzsír %-a van?"
Nem , nem vagyok képben az amatőr sportolók testzsírszázalékait illetően. De az élsporolóké közel a minimumszinthez, ami az életben maradáshoz kell. Nem gondolnám, hogy feltétlenül az lenne az egészséges hosszú távon!
"Szerinted van különbség aközött, ha valaki egészséges ételekkel tartja fenn mondjuk a 25%-ot és aközött ha valaki eszi a szénhidrát és zsírbombákat nap mint nap és ezzel tartja fenn a 25%-ot?"
Nem, nincs különbség... ugyanis szénhidrátbombákkal nem lehet tartani a 25%-ot!
"Vajon számít-e az étkezés amiről sokkal többet beszéltem, mint a testzsírról?"
Talán ha 3 szót írtál az étkezésről... de igen, persze, hogy számít, de ez a kérdés most nem erről szól...
Az a problémád, sok kövér ember miért nem látja magán, hogy kövér?
Egyre jobban az a meggyőződésem, amit elsőre is gondoltam! Hogy nem kövérek, csak a te mércédet nem ütik meg.
Van rajtuk zsír, de mind testzsírszázalékot, mind BMI-t illetően normál, egészséges kategóriában vannak, és a közízlés sem tartja őket túlsúlyosnak, max a mai média által agymosott emberek.
Mint már írtam, én is túlsúlyos vagyok, és nem a duci kategória... de dolgozok rajta. 50% feletti testzsírról indultam, és nem sokan mondtak meg rólam, úgy oszlott el.... most 40 környékén járok, és 25 a cél. És hiszek az orvosomnak, aki a koromban ezt tartja egészségesnek, hiszek azoknak a szakmai oldalaknak, akiknek szintén.
És ahogy életmódot váltottam az egészségem érdekében, ugyanúgy nem áll szándékomban 25% alá levinni, szintén az egészségem érdekében!
" a közízlés sem tartja őket túlsúlyosnak, max a mai média által agymosott emberek."
Talán itt a lényeg akkor. Mivel jóval több elhízott ember van, mint egészséges és fitt, tehát a közízlést is ők formálják.
Ha 50% fölötti tzs-ről indultál akkor ha akarnád sem lenne tanácsos 25% alá vinni, mert a bőröd már úgysem tudná követni egy vékony test vonalát.
Azért annyira meghízni sem kis munka, szóval lehet nem neked kellene legjobban kardoskodni amellett, hogy mi az egészséges. Inkább olyanoknak kellene ezt csinálni, akik eleve odafigyeltek magukra.
Viszont a válaszaidból legalább látom, milyen kis várat építettél magadnak az orvos szerint, a BMI szerint és a közízlés szerintből. Valahogy így lehetnek akkor ezzel a többiek is.
Ha egyszer rádöbbentem a problémára, és életmódot váltottam, miért lennék kevésbé kompetens a témában, mint azok, akik mindig így éltek? Hidd el, alaposan körbejártam a témát, rengeteg szakember véleményét kikértem, orvos, testépítő egyaránt volt köztük. És mind a 25%-os testzsírt ajánlják ebben a korcsoportban. Tőled hallom először az ellenkezőjét.
Javaslom, legközelebb, ha kiírsz egy kérdést, azt is írd bele, hogy csak a tieddel egyező véleményre vagy kíváncsi. 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!