Létezik az hogy egy 11 éves lánynak mutál a hangja?
Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani. Szeretek énekelni, sokat és nagyon gyakran, mindenféle stílust, női-férfi dalokat... Viszont egy idő után annyira megerőltettem, hogy néha csak úgy elcsuklott, vagy egyszerűen berekedtem. Megerőltettem a hangszálaimat.
Azóta rájöttem már, hogy hogyan képezzem úgy a hangom, hogy kényelmesen, tisztán és szépen tudjak énekelni, viszont az ára az lett, hogy fél óránál tovább nem bírom, mert megint jön a torokkaparás, meg a hasonlók.
Ajánlom, hogy nézz utána, milyen technikák vannak a hangok kiéneklésére, illetve hogy olyanokkal kezd, ami a hangszíneden belül van, "beéneklés" címszó alatt.
Mivel Japánt és Koreát is ide írtad, gondolom, olyan stílusban énekelsz. Viszont szerintem az ő hangjuk vékonyabb, és a hangszínük is tágabb. Szóval azzal még csak óvatosan.
Amúgy valóban, a hangunk változik, és a lányok is mutálnak, csak nem olyan feltűnően, mint a fiúknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!