Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ugy erzem nem tudok kulonbsege...

Ugy erzem nem tudok kulonbseget tenni egoizmus es magabiztossag kozott. Tenyleg nincs igazan? Vagy nem is tudom, ossze vagyok zavarodva. Valaki erzett mar ilyet?

Figyelt kérdés
2015. aug. 7. 22:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Néha igen, de azért idővel helyre tudom tenni magamban, meg aztán ezek annyira emberi fogalmak, hogy mindenki kicsit mást ért alatta.

Szerintem sincs éles határ a két fogalom között, de azért nem ugyanaz a kettő - egoizmus alatt nem a másokon átgázoló ember tulajdonságát értem, az ugyanis nem magával foglalkozik, hanem azzal akit épp ki akar használni.

2015. aug. 8. 11:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem jelentős a külömbség!

Pl. Számomra a magabiztosság nem azt jelenti, hogy valaki mindig, minden körülmények között annak érzi magát, felfogható egy állapotként is, van amikor sokkal magabiztosabb vagy helyzeteket érintően, van mikor kevésbé.

Persze eleve vannak olyan személyiségek akik nem mutatják ki a bizonytalanságaikat és mindig arra igyekszenek, hogy a legmagabiztosabb formájukat hozzák, meggyőzik magukat/másokat a saját igazukról.

Magabiztosság eredetileg az, hogy szembenézel az élet nehézségeivel, problémáival, leküzdöd azokat. Ezt teheted egoista módon, úgy hogy közben nem érdekel, hogy másokat lehúzol, "csak neked legyen igazad".

2015. dec. 11. 22:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Úgy is megfogalmazható a külömbség, hogy nem mindegy, hogy hiszel magadban és a saját-személyes életedben, vagy hogy azt hiszed másokkal szemben is, hogy körülötted forog az egész földkerekség és az emberiség(aki ezt hiszi, annak elég sz*r).
2015. dec. 11. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!