"Telorol vok azé nem figyelem a hejesirasra" Mit gondoltok erről a felfogásról?
13 éves vagyok, a gépem tönkre ment. Anyukám telefonjáról netezek.
Pár másodperc alatt letudom írni a szavakat helyesen, helytelenül még tovább tartana szerintem. És itt nem a félrekattintásokra gondolok, mert az mindenkivel megesik hanem arra amikor valaki az egész mondadóját olvashatatlanul írja le.
A helyesírás nem csak abból áll, hogy olvashatóan írsz le valamit.
Válaszolva a kérdésedre, nem tartom elfogadhatónak, hogy ékezetek és minden egyéb helyesírási normát figyelmen kívül hagy valaki, mert épp telefonról internetezik. Telefonról is lehet ékezetet írni, ugyanúgy oda lehet figyelni a vesszőkre, legfeljebb hosszabb ideig kell pötyögtetni.
Attól függ, miről van szó.
Teccik tetszik helyett, vagy hejes helyes helyett, ezekre nem kifogás a telefon.
Viszont van, amit beszúr magától, elír, más szól ír, vagy véletlenül kétszer nyomsz meg egy betűt. Ezek elfogadhatók és kár ezekbe belekötni.
Főleg azért, mert ha itt elküldesz valamit, akkor már nem lehet javítani.
Én is sokszor elütök gépen is egy-egy betűt, mert fáradt vagyok, már nem látok úgy. Attól még tudok helyesen írni.
Engem is nagyon bosszantanak ezek a hibák, akárhonnan is ír az illető.
De, kérdező... Nézd csak meg jobban azt a néhány mondatot, amit leírtál!
"tönkre ment" (tönkrement), "letudom írni" (le tudom írni).
Igaz, hogy a mondandód nem olvashatatlan, de a hibák akkor is hibák!
(Semmi rosszindulat nincs bennem, csak egyszerűen kijavítottam két apró "vétséget".)
"Teccik tetszik helyett, vagy hejes helyes helyett, ezekre nem kifogás a telefon. "
Ezzel viszont egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!