Jó tett helyébe jót ne várj?
Miért müködik így az élet, hogy akinek segítek, az nemhogy nem segít, hanem cserébe meglop, hazudik, kisemmiz, megaláz?
Mikor lett ilyen a világ?
Igen, vannak ilyenek is. Néhány rossz ember nem jelenti azt, hogy nincsenek jó emberek. Sokan csak kihasználják a jó embereket, de ezt akkor könnyű, ha a másik hagyja magát kihasználni. Továbbá az, hogy te jó vagy, és a másik rossz, nem indok arra, hogy te is rossz legyél. Valamint az, hogy te máshogy látod a világot, nem jelenti azt hogy mások is úgy gondolkodnak. Azaz az elvárásaid magaddal szemben egy teljesen másik kategória, mint az elvárásaid másokkal szemben. Pl: én nem szemeteket, de mástól nem várhatom el, hogy legyen ennyi esze. Én szeretek segíteni, de nem várhatom, hogy más is segítsen. Én a szám elé teszem a kezem köhögésnél és ha mást megkérek, hogy ő is tegyen így és ne rám köpje a fertőzést, én leszek a közellenség. Nem várható el az emberektől, hogy ésszel és etikett bezárásával éljenek.
Ha ő sekkfej akar lenni, minden joga megvan, még akkor is ha neked ezzel egészségkárosodást okoz. Persze, ha orrba vered, ami gyorsabban gyógyul, mint a fertőzés, amit rád köpött, akkor már te vagy a hunyó.
nem a világ ilyen, hanem rossz helyet fogtál ki
ne gyűlöld az egészet a kicsi miatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!