Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek hogy ne essen...

Mit tegyek hogy ne essen minden nehezemre?

Figyelt kérdés

Egy ideje már minden nehezemre esik. Nehezemre esik felkelni, csinálni azt amit amúgy szeretek, nehezemre esik még emberekkel is beszélgetni, vagy amit rám bíznak feladatot elvégezni, persze ha nagyon muszáj mindent megcsinálok, és néha megszűnnek ezek a dolgok tehát van mikor pörgök egész nap de ez elég ritka.

Szerintetek mit kéne csinálnom hogy legyen életkedvem és ne okozzon gondot a mindennapi élet?

2015. júl. 23. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Tűzz ki magad elé egy hosszabb távú célt.
2015. júl. 23. 12:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Megkeresni a baj forrását. Persze attól még nem biztos ,hogy több kedved lesz, de legalább tudod mire fogni és nem gyötör a lelkiismeret. Mostanában én is így vagyok, mert a férjem elment külföldre melózni és alig látjuk egymást. Ezért vannak napok, hogy odázom a feladatokat, ha nem sürgős, csak azt csinálom meg, ami égető. Sajnos a nap is égető, szóval most azért ez is eléggé bele játszik.

Valószínűleg nálad is van valami csalódás, vagy veszteség, amiért most nincs motivációd. Ha épp valami nem megy, nem kell erőltetni, csak lehetőleg ne ess át abba ,hogy a végén már a fontos dolgokat sem csinálod meg. Fontos dolgok szerintem a körülötted lévő higiénia, számlák befizetése, és legalább olyan dolgok elvégzése, amit másoknak megígértünk. Sőt nagyon fontos ilyenkor, hogy azokat az ígéreteinket tartsuk be, amit mások miatt teszünk, mert az motivál a tettekre. Nagyon fontos ilyenkor egy háziállat is, mert az ő gondozását nem lehet elnapolni. Azt hiszem én is sokszor őmiattuk nem esek végső depresszióba, mert bármi van, ha törik, ha szakad, őket etetni kell és foglalkozni velük. Voltam olyan stádiumban, amikor azon gondolkodtam ,hogy kinek hiányoznék, ha megölném magam. És akkor eszembe jutottak a kutyáim és a macska. Fél nap után kétségbe esnének, ha nem jönnék elő a házból. Sosem tennék velük ilyent. Ha nincs más feladatod, szerezz egy állatot.

2015. júl. 23. 12:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Első lépés 3 hónap józan élet. Ez komoly forrása sok ilyen jellegű bajnak. (7 év szenvedés miatt tudom). Olvass az életről, etológiát, biológiát, útleíró konyveket, ne fiktív történeteket! Vissza kell rándulnod az életbe. Figyeld a madarakat, keresd az életet magad körül, ott van mindenhol. Én vettem egy kutyát sok figyelmedet leköti, kihívás elé állít, sikerélményhez juttat, rengeteg kalandod lesz, jó is rossz is, de megéri, mert sok szeretetet kapsz. Nem írom azt, hogy találd ki mi szeretnél lenni, meg tűzz ki komoly célokat, mert attól nem biztos hogy jobban leszel.
2015. júl. 23. 16:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Próbáld ki, hogy minden este béres csepp, magnézium+B6, C-vitamin, és minden reggel méz!
2015. aug. 2. 01:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!